Budapest Hotel, Utazás, Hotel, Szállás, Repülőjegy, Szálloda, Üzleti utazás, Autóbérlés, Transzfer, Kedvezményadó Kártyák, Ország Információk, Biztosítás, Budapest, Magyarország

Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
www.valutavalto.com

BiztosításBiztosítás


A biztosítási szerződés tulajdonképpen nem más, mint hogy a biztosított, illetve a szerződő fél gondoskodik a jövőben előfordulható váratlan káresemények pénzügyi kompenzálásáról, amit bizonyos díj befizetésével érhet el.

MIÉRT VAN SZÜKSÉG BIZTOSÍTÁSRA?
A biztosítás a magánszemélyek vonatkozásában elhárítja egyes előre nem látható, de bekövetkezhető eseményeknek az egyén anyagi helyzetére gyakorolt káros hatását. Tehát nyugalmat és biztonságot ad, mert ha bekövetkezik a kár, a kiesett javak a biztosítás kapcsán pótolhatók, a gazdálkodás folytatható marad.
Különböző mértékben, de mindenkinek szüksége van különböző biztosításra, hiszen ingatlannal, nagyobb értékű vagyontárggyal az emberek többsége rendelkezik, amelyek megsemmisülése magánemberként az egzisztenciális, gazdálkodó szervezetként pedig a gazdasági ellehetetlenülést vonja maga után. Önerőből történő pótlásuk ugyanis nem vagy csak aránytalan erőfeszítések révén lehetséges.
Az élet-, betegség és balesetbiztosítások megkötése szintén hasznos segítséget nyújthat mindenki számára, hiszen egy váratlan esemény kapcsán jól jön az anyagi segítség.
Nem szabad megfeledkeznünk az egyes foglalkozásokhoz kapcsolódó szakmai felelősségbiztosításokról sem, hiszen egyes szakmák képviselőinek, mint pl. ügyvéd, orvos, könyvvizsgáló, közjegyző, végrehajtó stb. kötelező működése megkezdéséhez felelősségbiztosítási szerződéssel rendelkeznie. Ebben az esetben az okozott kár mindenképp megtérül, hisz a kártérítésnek nem lehet függvénye, hogy a károkozó nem rendelkezik megfelelő anyagi háttérrel a kár megtérítésére. Helyette a biztosító köteles fizetni.

MIRE LEHET BIZTOSÍTÁST KÖTNI?
Gyakorlatilag minden kockázatra, amit a biztosító elvállal. A nem-élet biztosítások terén a leggyakoribb kockázatok: baleset, betegség, casco, szállítmány, tűz és elemi károk biztosítása, egyéb vagyoni károk biztosítása, kötelező gépjármű felelősségbiztosítás, hitel biztosítás, kezességbiztosítás, jogvédelmi biztosítás, temetési biztosítás, stb. Az életbiztosítások pedig lehetnek elérésre szólóak, halálesetre szólóak, járadékbiztosítások ill. ezek különböző variációi, továbbá létezik házassági biztosítás, befektetéshez kötött biztosítás stb.
Fő szabály, hogy csak jövőbeni kockázat biztosítható, tehát olyan, amelynek jövőbeli bekövetkezése valamilyen szempontból bizonytalan. Pl. a halál bekövetkezése biztos, de időbeli bekövetkezése már bizonytalan.

MIÉRT ÉRDEMES UTASBIZTOSÍTÁST KÖTNI?
Mindannyian úgy indulunk külföldre, hogy utunk kellemes, és zavartalan lesz.
Azonban váratlan események mindig adódnak. Sosem lehet előre tudni, hogy mi történik velünk, hisz az élet kiszámíthatalan. Ezek a biztosítások legtöbb esetben fedezik a külföldi beteg ellátást, baleseti ellátást, stb.
Azonban nem csak konkrét testi épséget veszélyeztető kár érhet minket. Biztos mindenkivel megesett már, hogy kisebb nagyobb dolgokat elhagyott. Az utasbiztosítások többsége kiterjed a poggyászkárok, illetve igazolványok, egyébb dokumentációkat érő károkra is.

Irodánkkal kapcsolatban álló biztosítók:
QBE Atlasz Biztosító