Budapest Hotel, Utazás, Hotel, Szállás, Repülőjegy, Szálloda, Üzleti utazás, Autóbérlés, Transzfer, Kedvezményadó Kártyák, Ország Információk, Biztosítás, Budapest, Magyarország

Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
www.valutavalto.com

OrszáginfókOrszáginfók

Vissza az országlistához

Namíbia

Az egykori német gyarmat modern infrastruktúrával, és teljes közbiztonsággal garantálja a gondtalan pihenés feltételeit.
Namíbia egyedülálló sivatagjait, tengerpartját és természeti világát az utazók csak az utóbbi években kezdték el felfedezni.

A Kalahári sivatag és az Atlanti-óceán közé beékelődött ország varázsát a szomszédos Dél-Afrikában jól ismerik, ám a kívülállók csak most kezdik felfedezni egyedülálló sivatagjait, tengerpartjait, a különleges állat- és növényvilágát. Namíbia 1990-ben vált függetlenné, addig német, majd dél-afrikai gyarmat volt.

Természeti kincsekben gazdag területtel, modern infrastruktúrával és tradicionális kultúrával rendelkező ország. Afrikában muskátlis ablakok, németül beszélő helyi lakosok és teljes közbiztonság: EZ NAMÍBIA!

Vizum:

Magyar állampolgárok részére belépéshez vízum szükséges, melyhez 2 fénykép (hátulján az útlevélben szereplő aláírással), vízumigénylő lap kitöltése, repülőjegy konfirmációja és programleírás szükséges. Vízumot irodánk intézi. Az útlevélnek a visszautazástól számítva 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Klíma, költözködés: a hőmérséklet egész évben 25-30C° körüli, azonban a sivatagi részeken a 40-50C° is előfordulhat, az éjszakai és hajnali hőmérséklet erősen visszaesik. Az óceán hőmérséklete 20-23C°. Változatos, könnyű öltözet ajánlott.
Fizetőeszköz: namíbiai dollár (1 N$~ kb. 35 Ft). Kártyával szinte mindenhol lehet fizetni. A dollárt és eurót át kell váltani. Elektromosság: 220 V, nem európai szabvány. Adapter szükséges, melyet a helyszínen érdemes beszerezni.
Étkezés: körülbelüli árak: 1 üdítő kb. 4 N$, 1 sör kb. 6 n$. Jó minőségű étteremben egy sör+ főétkezés 80-90 N$. Érdemes kipróbálni különböző vadhúsokat. A nagy üzletláncokban szinte mindent meg lehet vásárolni.
Biztonság: az országban szinte ismeretlen fogalom a bűnözés, nyugodtan sétálgathatunk az utcákon. Úthálózat: az országban kitűnő az úthálózat. A sivatagi részeken azonban a közlekedést csak gyakorlott vezetőknek ajánljuk.
Közlekedés: Namíbiában baloldali közlekedés van érvényben. A tankolásra ügyeljünk, mivel vannak szakaszok- elsősorban a sivatagban- ahol 100-200 kilóméteren sem találunk üzemanyagtöltő állomást. A benzinárak alacsonyak (kb. 190 Ft/liter). A kocsiban mindig vigyünk magunkkal vizet.
Programok: a szafari program nyitott autóval történik, a gépkocsit elhagyni nem lehet, kivéve az oroszlán etetés programnál. Sivatagi programok esetén vizet mindenképp vigyenek magunkkal. Vigyázzanak az erős napsütésre, különösen a déli órákban.
A hajós kirándulásra, mely kora reggel indul mindenképp vigyenek magukkal meleg ruhát. A sok látnivaló miatt filmet vigyünk bőségesen.
Egészségügyi tanácsok: oltás nem szükséges.
Időeltolódás: + 1 óra Telefon: országhívószám: 264, mobiltelefonok a sivatagi részeken egy-két hely kivételével működnek.
Vissza az országlistához

Kapcsolódó utazásokKapcsolódó utazások

  • Nincs kapcsolódó utazás

Kapcsolódó hotelekKapcsolódó hotelek

  • Nincs kapcsolódó hotel