Budapest Hotel, Utazás, Hotel, Szállás, Repülőjegy, Szálloda, Üzleti utazás, Autóbérlés, Transzfer, Kedvezményadó Kártyák, Ország Információk, Biztosítás, Budapest, Magyarország

Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
www.valutavalto.com

OrszáginfókOrszáginfók

Vissza az országlistához

Monaco

Habár a hercegség nem rendelkezik gyönyörű tájakkal, kulturális emlékekkel, és a magyar embereknek, de még az átlag európaiaknak is meglehetősen drága, mindenki szeretne legalább egyszer a rengeteg híresség által koptatott sétányokon fagylaltozni, vagy megforgatná a híres, sok embernek boldogságot, még többnek balszerencsét hozó rulettkereket. Foleg a férfiszemnek kínál kellemes látványt a tengerpart, ahol a hírességek szerelmében reménykedo fiatal lányok hada lepi el a strandot.

Államforma: alkotmányos monarchia
Főváros: Monaco
Terület: 1,95 km2
Népesség: 29 876 fő
Hivatalos nyelv: francia
Vallás: római katolikus 90%, egyéb 10%

Általános leírás:
Monaco négy városrészbol áll, az óvárosból, Monte Carloból, La Condamine kikötojébol és Fontvieillébol. A kikötő környékén és a régi negyedben találhatunk magunknak leginkább kedvező áru szálláshelyeket és éttermeket. A hercegi palota kötelező turistacél. A látványos, bár stílusában meglehetősen eklektikus palota 15 terme, köztük a trónterem a nagyközönség által is látogatható. A palota előtti orségváltás is sok érdeklődőt vonz. A Musée Océanographique Európa legnagyobb tengeri akváriuma, mindenképpen érdemes felkeresni. A Kaszinó tette Monte Carlot gazdaggá, és tett rengeteg embert szegénnyé. Minden turista kipróbálja itt szerencséjét, bár a rulettasztalokhoz 100 frankos belépőt kell fizetni. Egyes asztaloknál a minimum tét 5000 dollár, ezeket inkább kerüljük el.

Éghajlat:
Mivel nagyon kicsi területen fekszik, túl sok természeti látnivalót nem kínál Monaco. A hercegség nagy része sziklás, hegyes. Növényvilága a pálmasorokon kívül nincs, a tenger állatvilágát viszont az akváriumban remekül megismerhetjük. Éghajlata tipikusan mediterrán, az év 300 napján ragyogó napsütés és kellemes meleg van.

Étkezési szokások:
Kimondottan monacói konyha nem létezik, de a francia konyha a legjellemzobb. Nem fog azonban az sem éhezni, aki másra vágyik, hiszen a csillogó éttermek a nemzetközi konyha minden remekművét kínálják.
Vissza az országlistához

Kapcsolódó utazásokKapcsolódó utazások

  • Nincs kapcsolódó utazás

Kapcsolódó hotelekKapcsolódó hotelek

  • Nincs kapcsolódó hotel