Budapest Hotel, Utazás, Hotel, Szállás, Repülőjegy, Szálloda, Üzleti utazás, Autóbérlés, Transzfer, Kedvezményadó Kártyák, Ország Információk, Biztosítás, Budapest, Magyarország

Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
www.valutavalto.com

OrszáginfókOrszáginfók

Vissza az országlistához

Mexikó

Mexikót a nyugati oldalon a Csendes-óceán, a keletin az Atlanti-óceán és a Karib-tenger öleli körül. Csodaszép homokos strandjai, hófödte vulkanikus hegyei, kaktuszültetvények, sivatagok és őserdői miatt nevezik az ellentétek országának. Mexikóban remekül megfér a kereszténység az azték kultúrával, a nyüzsgő, milliós nagyváros az apró, modern világtól elzárt falvakkal. Ez a fajta sokszínűség jellemzi az ország életét és ejti rabul az odalátogatók szívét.

Fontos tudnivalók:
Utazás: egyénileg vagy csoportosan, menetrendszerinti járatokkal, egy európai átszállással Budapestről Mexikó Citybe onnan Acapulcóba vagy Cancunba. Visszaút Mexikó City-n keresztül.
Úti okmányok: Magyar állampolgároknak 30 napnál rövidebb tartózkodáshoz vízum nem szükséges, az útlevélnek a visszaérkezéshez képest még 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Belépéskor érvényes útlevél, oda-vissza repülőjegy és szállásfoglalás felmutatása szükséges.
Időeltolódás: -6 óra a GMT-hez képest.
Pénznem: hivatalos fizetőeszköz a Mexikói Peso, árfolyam tájékoztató jelleggel: 1 USD = kb. 11 MXN.
Hitelkártyák: a legelterjedtebb hitelkártyákat elfogadják.
Egészség: Kötelező védőoltás nincs, csapvíz fogyasztása tilos, gyümölcsöt csak hámozva fogyasszunk, utcán kapható élelmiszerek fogyasztásától tartózkodjunk.
Időjárás: Mexikó éghajlata részben szubtrópusi, részben sivatagi. A száraz időszak októbertől májusig tart, az esős időszakban a napsütést egy-egy kiadós délutáni zápor zavarhatja meg.

Mexico City
Mexikó város egy fennsíkon fekszik, mely 2240 méterrel a tengerszint felett található. Magas hegyek és vulkánok veszik körül. Mexikó ellentmondásai a fővárosban a legszembetűnőbbek. Egyaránt megtalálhatók itt a hófödte vulkáni csúcsok, a szmogból kibúvó felhőkarcolók és templomtornyok, előkelő paloták, széles utcák, gazdagság és szegénység.

Acapulco
Acapulco Mexikó nyugati oldalán található, talán a világ leghíresebb és legszebb homokos tengerpartja. Magas színvonalat nyújtó szállodáival, éttermeivel, hangulatos bárjaival igen közkedvelt az utasok körében. Nevezetességei közé tartoznak a világhírű sziklaugrók, akik 38 méteres magasságból vetik alá magukat a tengerszorosba.

Cancun
Végtelen hosszú, fehér homokos strandok és türkizkék tenger jellemzi. Cancun minden igényt kielégít és ideális egy gondtalan, trópusi nyaralásra. A szállodák és klubok első osztályú szolgáltatásokkal várják az utasokat. A szórakozni vágyóknak számtalan étterem, bár, diszkó, míg a sportolni vágyóknak golf-, teniszpályák, búvárközpontok állnak rendelkezésre. Ajánljuk mindazoknak, akik igazi karibi hangulatot keresnek.
Vissza az országlistához

Kapcsolódó utazásokKapcsolódó utazások

  • Nincs kapcsolódó utazás

Kapcsolódó hotelekKapcsolódó hotelek

  • Nincs kapcsolódó hotel