Budapest Hotel, Utazás, Hotel, Szállás, Repülőjegy, Szálloda, Üzleti utazás, Autóbérlés, Transzfer, Kedvezményadó Kártyák, Ország Információk, Biztosítás, Budapest, Magyarország

Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
www.valutavalto.com

OrszáginfókOrszáginfók

Vissza az országlistához

Maldív-szigetek

A köztársaság 1190 szigetből áll, amelyből mindössze 199 lakott. 240 ezer lakosa összesen 90 ezer km2-nyi területen él, Indiától kb. 500 km-re. A főváros, Male repülőterére érkező utasok 74 további szigeten tölthetik vakációjukat. A kristálytiszta tenger, a nyüzsgő élővilág, a luxusszállodák sokasága exkluzív üdülőhellyé teszi a sziget-köztársaságot. Az elképzelhető legfehérebb és legpuhább homok, a világ legtisztább tengereinek egyike, a tropikus környezet, a növény és állatvilág, a szórakozási és sportolási lehetőségek álmai üdülését nyújtják Önnek.

A Maldív-szigetek a legideálisabb tengerparti üdülőhely a világon, főként december és április között, amikor az ég mindig felhőtlenül kék és a napsütés is garantált. Itt találhatóak a világ talán legszebb korallfajai, mivel a sekély víz és az egyenlítői napsugárzás gazdaggá teszi a víz alatti világot. E koralltelepek csak ebben a felszínközeli és oxigéndús környezetben képesek élni és szaporodni. A tengerparti homok is ettől olyan vakítóan fehér: az elhalt korallok porló mészkő-maradványaitól. A korallzátonyok közelében csodaszép, olykor hihetetlenül élénk színű kis és nagyobbacska halakban gyönyörködhetünk. E halak zöme annyira barátságos és érdeklődő (meg talán éhes is?), hogy csupán egy kiflicsücsökre van szükségünk ahhoz, hogy magunkhoz édesgessük őket, és elmondhassuk: ezek a halak bizony szó szerint a tenyerünkből esznek.

Többen megkérdezik, hogy mit lehet csinálni egy ilyen kis szigeten, s hogy nem unalmas-e. Egyetlen pillanatra sem! Sun Island annyira más, mint egy spanyol vagy görög tengerparti nyaralás! Hatalmas élmény sétálni a sziget belsejében, amely egyszerre dzsungel és botanikus kert. Légcső segítségével csak lebegni a víz felszínén, akár egy medúza... olyan lazának érezni magunkat, mint még szinte soha. Nincs ennél csodálatosabb érzés a világon! Vagy a rengetegféle kirándulás valamelyikén részt venni: hidroplánnal felszállva légi felvételeket készíteni a szigetről. Vitorlással hajókázni, halászfalu-szigeteket felkeresni, tengeralattjárón kémlelni a tengerfenék közeli vízi világot.
Vissza az országlistához

Kapcsolódó utazásokKapcsolódó utazások

  • Nincs kapcsolódó utazás

Kapcsolódó hotelekKapcsolódó hotelek

  • Nincs kapcsolódó hotel