Budapest Hotel, Utazás, Hotel, Szállás, Repülőjegy, Szálloda, Üzleti utazás, Autóbérlés, Transzfer, Kedvezményadó Kártyák, Ország Információk, Biztosítás, Budapest, Magyarország

Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
www.valutavalto.com

OrszáginfókOrszáginfók

Vissza az országlistához

Malajzia

Időzóna: GMT+8
Terület: 329 749 km2
Népesség: 21 793 293 fő
Népsűrűség: 66
Népcsoportok: maláj (62%), kínai (30%), indiai
Közigazgatási beosztás: 13 szövetségi állam és 2 szövetségi terület
Fekvés: Dél-kelet-Ázsia, félsziget, valamint magában foglalja Borneo szigetének északi egyharmadát. Indonézia és a Dél-Kínai-tenger határán fekszik, Vietnámtól délre.
Országhívószám: 60
Elektromosság: 220 V, 240 V, 50 Hz
Államforma: alkotmányos monarchia
Hivatalos nyelv: bahasza maláj, angol
Beszélt idegen nyelvek: kínai, tamil, iban
Nagyobb városok: Ipoh, Johor Baharu, Melaka, Petaling Jaja, Tawai, Kalang, Kuala Terengganu, Sandakan, Kota Baharu, Georgetown, Kota Kinabalu, Kuantan, Seremban, Taiping, Kuching
Hivatalos pénz: 1 malaysiai ringgit = 100 sen

Malajzia nagyon kellemes ország, alacsony bûnözési rátával. Azon országok közé tartozik, amelyeket mi, magyarok is megengedhetünk magunknak, sõt pénzünkért határozottan többet kaphatunk, mint odahaza. Az idõt kellemes környezetben, tápláló és változatos ételekkel, egész évben napfénnyel tölthetjük el. Mehetünk a tengerpartra, dzsungel-túrára, fesztiválokra. És élhetünk nyugodtan, csendesen is, mert a malájok többnyire nagyon jó szomszédok, csendesek és vendégszeretõek.

Az idegent itt megkülönböztetett figyelemmel fogadják, és mindenhol nagyon készségesek vele szemben. Angolul szinte mindenki tud, nem is értik, hogy Magyarországon miért csak egy nyelvet beszélünk. A 97-es valutaválság után az ország gazdasága viszonylag hamar rendbejött, és bár a SARS egy éven keresztül jelentõsen késleltette a fejlõdés ütemét, ma ismét egészséges kezd a megszokott fejlõdési pályára állni az ország gazdasága. A válságos idõknek emlékeként az ingatlanárak és a tõzsde még mindig viszonylag mélyponton vannak, és némely ágazatok, mint amilyen a turizmus is, még mindig potenciáljuk kiaknázatlanságával küszködnek. A fejlõdés motorja, a fiatal, olcsó, de egyre képzettebb munkaerõ azonban még sokáig a hajtja majd az ország gazdaságát.

Látnivalók

Melaka
A legtörténelmibb város, amely magán hordozza a kínai, a portugál, a holland és a brit hatások nyomait. Valaha a régió legfontosabb kereskedelmi központja volt, ma azonban már nem több, mint egy nyugalmas, sőt unalmas város. Ősöreg dzsunkáikkal az itt lakók még mindig felvitorláznak a folyón, végtelen bájt adva ezzel a tájnak, a városban pedig találhatunk kínai utcácskákat, antik üzleteket, templomokat, és a mára már kiköltözött európai hódítók emlékeit.

Georgetown-Penang-sziget
A legrégibb brit település Malájziában és a legelső üdülőhely is egyben. Ami igazán egyedülállóvá teszi a szigetet, az az északkeleti parton található Georgetown. Néhány városrészben azt hihetjük, hogy ötven évet visszaugrottunk az időben. Régi kínai épületek, piacok, templomi ceremóniák és mindenféle ázsiai utcai életre jellemző tevékenység várja az idelátogatót.

Cameron-felföld
A félsziget központi részén található, a maláj teaipar központja. Magas fekvésének köszönhetően (1500-1800 m) a helyiek és a turisták kedvelt kirándulóhelye az itt jellemző kellemesebb klíma miatt.

Tioman-sziget
A félszigettől keletre találjuk ezt a mesebeli szigetet. Gyönyörű partjaival, tiszta, koralloknak otthont adó vizeivel, kristálytiszta patakjaival és magas hegycsúcsaival egyedülálló látványt és élményt nyújt. A főszezon június és augusztus között van, míg a monszun ideje alatt, november és január között a terület szinte néptelen.
Vissza az országlistához

Kapcsolódó utazásokKapcsolódó utazások

  • Nincs kapcsolódó utazás

Kapcsolódó hotelekKapcsolódó hotelek

  • Nincs kapcsolódó hotel