Budapest Hotel, Utazás, Hotel, Szállás, Repülőjegy, Szálloda, Üzleti utazás, Autóbérlés, Transzfer, Kedvezményadó Kártyák, Ország Információk, Biztosítás, Budapest, Magyarország

Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
www.valutavalto.com

OrszáginfókOrszáginfók

Vissza az országlistához

Madeira

Miért éppen Madeira?
A Madeira szigete egy vulkánkitörés során keletkezett, majd portugál hajósok fedezték fel a XV. század elején. Az öt szigetbol álló csoport 741 km2 területen helyezkedik el, amelynek legnagyobbja Madeira. A sziget 280.000 lakosából, mintegy 125.000-en a fovárosban, Funchalban élnek. A sziget az Atlanti-óceánon,

Nyugat-Afrika partjaitól 545 km-re, a Kanári -szigetektol északra, Lisszabontól 964 km-re helyezkedik el. A fél-trópusi idojárás maximum átlaghomérséklete a nyári hónapokhoz hasonlóan eléri a 22°C-ot, ezért ideális üdülohely télen is, a tenger és a napsütés szerelmeseinek. A domborzat változatos, a növényzet dús és mindig zöld. Hegycsúcsok, fennsíkok, völgyek, öblök és óriás sziklák váltogatják egymást a kék óceánnal körülvett varázslatos szigeten.

Itt található a világ második, egyben Európa legmagasabb tengeri sziklaszirtje a „Cabo Girao”. A szigeten valaha vulkánok riogatták az ott éloket, azonban utoljára mintegy 1000 évvel ezelott volt tapasztalható kisebb vulkáni muködés. Madeira hosszú ideje nagy népszeruségnek örvend, már a Habsburg királyi családból sokan megfordultak itt, olyannyira, hogy itt talált menedéket a nemrég boldoggá avatott IV. Károly is a Monarchia bukása után, síremléke a Monte-i templomban található. Bár a tengerpart többségében sziklás, mégis lehetoség nyílik a fürdozésre, akár a természet által kialakított vulkanikus medence-öblökben, akár a tengerpart sziklájába vájt mesterséges medencékben vagy a többségében feketehomokos partszakaszokon.
A finom homokos tengerpart kedveloit a mesterségesen feltöltött Calheta-i tengerpart vagy a közeli Porto Santo szigete várja. Változatos programok, sportolási, kirándulási lehetoségek nyújtanak kikapcsolódást az egész sziget területén: búvárkodás, gyalogtúrázás az öntözocsatornák „levada”-k mentén, hegymászás, szárazföldi szánkózás a „toboggan”-on, lovaglás, golfozás, vitorlázás, hajótúrák, nyílt tengeri horgászat... A fováros Funchal, számtalan látnivalóval vonzza a kíváncsi turistákat: gyümölcs-, és virág piac, botanikus kert, paloták, nemzeti kúriák, templomok, panoráma ballon, a híres panorámakabinos drótkötélpálya, és mindez csak ízelíto az amúgy is barátságos, szökokutakkal tuzdelt városka kínálatából.

A sziget valaha volt, ma már elfeledett fovárosa, Machico, Madeira második legnagyobb városa, mely az utóbbi években lendületes fejlodésnek indult, de a régi mesterségek sem tunnek el: itt még ma is gyártják a hagyományos fadongás bárkákat, amelyek segítségével a „gaiado”-kat, azaz a tonhal egy fajtáját halásszák.
A madeirai kézmuipar másik remeke, a nádfonás, melynek központja a meredek hegyoldalba épült Camacha. A városka egyik muhelyében végigkísérhetjük a kosárfonók igen nehéz munkáját. Érdemes felkeresni a kis halász-, borászfalvat, Porto Moniz-t is, amelynek kristálytiszta sziklafürdoje igen kellemes kikapcsolódást kínál a túrázástól elfáradt turistáknak.

A sziget második legnagyobb üdüloközpontja Funchal után Canico, amely a sziget déli partján, a fováros Funchal-tól kb. 10 km-re fekszik. Canico de Baixo tengerparti nyaralóközpont gyönyöru kertjeivel, kisutcáival, óceánba ereszkedo sziklapartjaival nagyszeru hely a pihenésre, kikapcsolódásra.

Számos étterem, szálloda és turisztikai komplexum várja a látogatókat. Nehéz egy bevezetoben a sziget valamennyi nevezetességét, érdekességét összefoglalni, hiszen a felsoroltakon kívül még számtalan szépség és kikapcsolódási lehetoség várja a látogatókat. Ezért nincs más hátra, minthogy megkérjük, tekintse át gazdag kínálatunkat, amelyben minden bizonnyal megtalálja az Önnek megfelelo- munkatársaink által kello körültekintéssel kiválasztott- szálláshelyet és IRÁNY MADEIRA!
Vissza az országlistához

Kapcsolódó utazásokKapcsolódó utazások

  • Nincs kapcsolódó utazás

Kapcsolódó hotelekKapcsolódó hotelek

  • Nincs kapcsolódó hotel