Budapest Hotel, Utazás, Hotel, Szállás, Repülőjegy, Szálloda, Üzleti utazás, Autóbérlés, Transzfer, Kedvezményadó Kártyák, Ország Információk, Biztosítás, Budapest, Magyarország

Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
www.valutavalto.com

OrszáginfókOrszáginfók

Vissza az országlistához

Ausztrália

Ausztrália örök rejtély....
Nemcsak azoknak akik a térképen nézegetve elmerülnek e távoli földdarabon, hanem a kontinensen élő emberek számára is. Ausztrália olyan ország, ahol több évtizedet is el lehet úgy tölteni, hogy minden nap nyújt új, érdekes élményeket, ahol a vad természetet képtelen az ember saját uralma alá vonni és ahol a sivatagtól a trópusokig a metropoliszok fényűzésétől az opálbányák sötét barlanglakásáig rengeteg felfedeznivalót talál az ideutazó.

Az egyetlen kérdés csupán az: hol kezdjük el?

HASZNOS INFORMÁCIÓK
Időzóna:
Keleti part: GMT+10
Az ország középső része: GMT+9,5
Nyugati part: GMT+8
Főváros: Canberra
Terület: 7.686.850 km2
Népesség: 19.169.083 fő
Népsűrűség: 2,1 fő/km2
Népcsoportok: kakázusi (92%), ázsiai (7%), őslakos és egyéb (1%)
Közigazgatási beosztás: 6 szövetségi állam, 2 szövetségi terület
Fekvés: A kontinens az Indiai-óceán és a Csendes-óceán déli része között található.
Országhívószám: 61
Autójelzés: AUS
Elektromosság: 220 - 240 V
Államforma: államszövetség
Hivatalos nyelv: angol
Beszélt idegen nyelvek: angol
Vallások: anglikán (26,1%), római katolikus (26%), egyéb keresztény (24,3%), nem keresztény (11%)
Hivatalos pénz: 1 ausztrál dollár = 100 cent
Legfontosabb iparágak: vas-, alumínium-, színesfémkohászat, gépgyártás, elektrotechnikai ipar, autógyártás, vegyipar, textilipar, ruházati ipar, élelmiszeripar, bőripar, hűtőipar, fa-és papíripar
Vasúthálózat hossza: 33.819 km
Úthálózat hossza: 913.000 km


Sydney
Ausztrália első települése, melyet fegyencek alapítottak, és amely napjainkban Ausztrália gazdasági, politikai és kulturális központja. Sydney, exkluzivitását, leginkább annak köszönheti, hogy kevés város van még a világon, mely ilyen gyönyörű környezetben épült.
Ehhez hasonló környezetet talán csak Svájcban találhatunk még. Ausztrália eme városának egyik legszebb látnivalója az operaháza Sydney, egy folyton "vibráló" város, mely alkalmas mind a felhőtlen szórakozásra, mind, pedig a teljes kikapcsolódásra.

Sydney telis-tele van szebbnél szebb éttermekkel, exkluzív bevásárlóközpontokkal. Sydney városának összképe, egy gyönyörű panoráma, ínyenc falatok, és érdekességek városa. Sydney kikötőkörzete hatalmas történelmi múltra tekint vissza, indulhatunk innen csodálatos hajókirándulásra, vagy válogathatunk a Sydney partvonalain végigvonuló gyönyörű strandok közül.

Melbourne
Ausztrália eme gyönyörű városa, a közelmúltban kapta meg a "világ legélhetőbb városa" kitüntető címet, melyet sokszínűségének, és izgalmasságának köszönhet. Melbourne gyakori színhelye fesztiváloknak, és rendezvényeknek.

Great Barrier Reef
Ausztrália eme vidéke örvend, a földrész egyik legnagyobb látogatottságnak, melyet a partvidék gyönyörű korallzátonyainak köszönhet.

Darwin
Különös módon Ausztrália eme városa kissé Ázsiai "beütésű". Darwin régiójának lakossága, rendkívül nagy változatosságot mutat, hiszen több mint 50 különböző nemzetiséget ölel fel, érdekessége, hogy itt élnek még bennszülöttek, mint pl. a Larrakia bennszülött törzs. Darwint, sokszor Ázsia kapujának nevezik.

Uluru Nemzeti Park
A Nemzeti Park kialakulását, a tudósok, kb. 600 millió évvel, ezelőttre becsülik. Itt található az Ayer's Rock, mely nevét az itt élő törzsről kapta. Érdekessége még a térségnek, hogy a 348 m magas szikla barlangjaiban bennszülöttek falfestményei tekinthetők meg, melyet az ottani őslakosok hagytak az elkövetkezendő nemzedékekre.
Vissza az országlistához

Kapcsolódó utazásokKapcsolódó utazások

  • Nincs kapcsolódó utazás

Kapcsolódó hotelekKapcsolódó hotelek

  • Nincs kapcsolódó hotel