Budapest Hotel, Utazás, Hotel, Szállás, Repülőjegy, Szálloda, Üzleti utazás, Autóbérlés, Transzfer, Kedvezményadó Kártyák, Ország Információk, Biztosítás, Budapest, Magyarország

Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
www.valutavalto.com

OrszáginfókOrszáginfók

Vissza az országlistához

Madagaszkár

Madagaszkár a trópusi strandok mellett rendkívül gazdag élővilágáról nevezetes. Mivel a sziget több millió éve elvált az afrikai kontinenstől, ezért számos olyan élőlény él itt, amely csak és kizárólag az itteni erdőkben fordul elő. Sajnos a kommunista vezetés a szigeten elég kiterjedt környezetrombolást végzett, de szerencsére mindent nem tudtak eltüntetni.

Államforma: köztársaság
Főváros: Antananarivo
Terület: 587 041 km2
Népesség: 12 384 000 fő
Hivatalos nyelv: malgas, francia
Vallás: katolikus 26, protestáns 23%, törzsi vallású 46%, mohamedán 5%
Időeltolódás: +1:00

Általános leírás:
Látnivalók:

Antananarivo, akárcsak a többi ázsiai és afrikai főváros meglehetősen zsúfolt és szennyezett. Ennek ellenére érdemes felkeresni, mivel számos különleges látnivaló található itt. Analakely az utcai árusokról híres. Itt mindent meg lehet kapni, a legócskább bóvliktól kezdve, az értékes ajándékokig. A Haute Ville negyed éttermeiről és night clubjairól híres. Nem messze innen van a Rova palota romja. Az egykori királynői palotát 1995-ben gyújtották fel a politikai csatározások közepette.

A Zoma piac a főváros arab piaca, itt még több különlegességet tudunk beszerezni, mint az Analakely piacon. A város botanikus és állatkertje azok számára lehet érdekes, akik lusták ahhoz, hogy az élővilágot a nemzeti parkokban ismerjék meg. Nosy Be Madagaszkár első számú üdülőszigete. A sziget gyönyöru strandjairól nevezetes, de az érdeklődők számos egyéb érdekességet is találnak itt.

Érdemes felkeresni a helyi természetvédelmi területeket, a Lokobe parkot, a Mont Passot és a Kráter tavak vidékét. A Tsingy de Bemaraha természetvédelmi terület a világörökség része. A csodás parkban azon kívül, hogy rengeteg különleges élőlényt láthatunk, fantasztikus evezőtúrákon is részt vehetünk. A park déli részén a vízeséséről és érintetlen dzsungeléről híres Manambolo Gorge Parkot csodálhatjuk meg. A Montagne d'Ambre Nemzeti Park a sziget leglátogatottabb része. Mind növényvilága mind pedig állatvilága egyedülálló.

Éghajlat:
Környezet, éghajlat: Madagaszkár a világ negyedik legnagyobb szigete. Területe akkora, mint Spanyolország és Portugália területe együttesen. 400 km-re fekszik az afrikai szárazföldtől. Négy nagy tájegységre bontható. Keleten egy keskeny tengerparti övezet húzódik, dús, érintetlen esőerdőkkel. Az ország középső részén fennsík, a nyugati részén pedig nagy kiterjedésű síkságok találhatók.

A sziget déli csücskének kivételével mindenhol trópusi éghajlat uralkodik, de az időjárás a magasan fekvő fennsíkon sokkal hűvösebb és csapadékosabb, itt nem ritka a hóesés sem. A csapadék nagy része a keleti partvidéken hullik, a délnyugati országrész szinte teljesen csapadékmentes

Étkezési szokások: Az ország konyháiban a rizs játssza a főszerepet, számunkra elképzelhetetlenül sokféle ételt tudnak belőle készíteni. A húsételek közül a leghíresebb a romazava és a ravitoto. A romazava marhaszelet zöldségkörettel, míg a ravitoto sertéshúsból készült étek. A legtöbb ételt az úgynevezett achards-szal, a finom, csípős, currys zöldségszósszal tálalják.

Rengeteg tengeri halból készült specialitást is megkóstolhatunk. Érdemes kipróbálni az egzotikus gyümölcsfajtákat is. A kávé és a sör nagyon finom és a helyi borok is kiválóak. A keményebb italok közül érdemes megkóstolni a rizsből és cukornádból készült rumot, a toaka grasyt, a kókuszból készült trembot és a gyümölcsökből préselt litchelt.
Vissza az országlistához

Kapcsolódó utazásokKapcsolódó utazások

  • Nincs kapcsolódó utazás

Kapcsolódó hotelekKapcsolódó hotelek

  • Nincs kapcsolódó hotel