Budapest Hotel, Utazás, Hotel, Szállás, Repülőjegy, Szálloda, Üzleti utazás, Autóbérlés, Transzfer, Kedvezményadó Kártyák, Ország Információk, Biztosítás, Budapest, Magyarország

Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
www.valutavalto.com

OrszáginfókOrszáginfók

Vissza az országlistához

Macedónia

A világ egyik legszebb turistaparadicsoma lehetne, ha alapítói nem a Balkánra, Jugoszlávia szomszédságába telepednek le. A görög, szerb, bolgár és albán kultúra, a görögkeleti és az iszlám vallás olvasztótégelye.

Az egyedülálló sokszínűség, a régmúlt idők ragyogása, a templomok, mecsetek pompája, a helyi ételkülönlegességek szinte kötelezővé teszik, hogy meglátogassuk. Nemcsak a kultúra, hanem a természet is lélegzetelállító. Ehhez még vegyük hozzá a helyiek vendégszeretetét, fogjuk a bőröndöket, és induljunk. Sajnos a politikai helyzet a térségben még mindig nem teljesen megnyugtató, de a várható élményözön többet nyomhat a latban.

Államforma: köztársaság
Főváros: Skopje
Terület: 25 713 km2
Népesség: 2 172 000 fő
Hivatalos nyelv: macedón
Vallás: ortodox 65%, mohamedán 30%, egyéb 5%

Általános leírás:
Látnivalók:

Az Ohrid tavon kívül a leglátogatottabb turisztikai célpont a főváros, Szkopje. Az 1963-as földrengés óriási pusztítást okozott a városban, több mint 1000 ember halt meg, és az épületek nagy része romba dőlt. A pénz nem számított a károk helyreállításakor, aminek köszönhetően hatalmas és meglehetősen ronda betonrengetegek nőttek ki a földből. Ezeket a lakótelepeket azóta képtelen az ország felújítani, ezért állapotuk rohamosan romlik, tovább csúfítva a főváros ezen területeinek képét. Szkopje építészeti és kulturális emlékeit a turista a belvárosban találja meg.

A belső kerületek nagy része sétálóutca, a kocsikat kívül kell leállítani. Gyönyörű, török kori hídon áthaladva érünk az Óvárosba, ahol megtekinthetjük a régi török fürdőket, Sveti Spas templomát, a Nemzeti Múzeumot és a Városi Galériát. Társaságunk hölgytagjait örökké hálássá tehetjük, ha elvisszük őket a bazárnegyedbe, amely Európa legnagyobb és legszínesebb bazára. A gyönyörű hegyekkel körülölelt Ohrid-tó Európa legmélyebb tava, valóságos turistaparadicsom. Nagyon régóta lakott terület, ezért szinte minden történelmi korból találunk itt emlékeket. A római kori amfiteátrum, a bizánci kori templomok, vagy a 893-ban épített egyetem romjai óriási kulturális értékkel bírnak.

Éghajlat:
Macedónia nagy része 600 és 900 méter közötti felföld. Az országot és a fővárost, Szkopjét a Vardar folyó szeli ketté. A Balkán legnagyobb tavai közül itt található az Ohrid és a Prespa tó. 3 nemzeti park van az országban a Pelister, a Galicica és a Mavrovo. A nyár Macedóniában forró és száraz. Télen rengeteg hó hullik, de a hőmérséklet nem süllyed túlságosan mélyre.

Étkezési szokások:
A török grillezett vagdalthús minden utcasarkon kapható, nagyon finom, bár a sütödék tisztasága hagy maga mögött némi kívánnivalót. Reggelire bureket (sajtos vagy húsos pitét) és joghurtot fogunk kapni. Érdemes megkóstolni a gravce na tavcet (serpenyős babot) valamint a pisztrángot.
Vissza az országlistához

Kapcsolódó utazásokKapcsolódó utazások

  • Nincs kapcsolódó utazás

Kapcsolódó hotelekKapcsolódó hotelek

  • Nincs kapcsolódó hotel