Budapest Hotel, Utazás, Hotel, Szállás, Repülőjegy, Szálloda, Üzleti utazás, Autóbérlés, Transzfer, Kedvezményadó Kártyák, Ország Információk, Biztosítás, Budapest, Magyarország

Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
www.valutavalto.com

OrszáginfókOrszáginfók

Vissza az országlistához

Liechtenstein

Az ország fontos üzleti központ, valamint, - mint minden Alpokkal határos ország -a síelők, a finom borok és a kristálytiszta levegő hazája. Korábban Svájc része volt. Ez a kapcsolat a mai napig megmaradt a két ország között, hiszen Lichtenstein valutája a svájci frank, minden útlevél és utazási papír érvényes Svájcban is és az ausztriai határ is csak egy formalitás.

Államforma: alkotmányos monarchia
Főváros: Vaduz
Terület: 160 km2
Népesség: 29 868 fő
Hivatalos nyelv: német
Vallás: római katokikus 86%, protestáns 8%, egyéb 6%

Általános leírás:
Vaduz, a főváros, ad helyet az Állami Művészeti Gyűjteménynek, a Postai Bélyeg Múzeumnak, a Sí Múzeumnak, és a Nemzeti Múzeumnak. Kastélya látogatók számára nem nyitott, viszont érdemes megmászni a dombot, amin fekszik, mert onnan gyönyörű kilátás kínálkozik Vaduz egész területére. Malbun Lichtenstein elsőszámú síparadicsoma. Különböző nehézségű pályái mind a kezdőket, mind padig a haladók igényeit kielégítik. Naponta indulnak ide buszok a fővárosból. Triesenbergből rálátni az egész Rajna-völgyre, de nem csak erről, hanem kedves kis templomáról is híres. A templomban működő múzeum a walser nép életét mutatja be, akik a 13. században jöttek át Svájcból és telepedtek le ezen a vidéken. Triesenbergben a mai napig walser dialektusban beszélnek.

Éghajlat:
Ez a piciny ország Ausztriával és Svájccal határos. Három földrajzi területre oszthatjuk fel, nyugaton a Rajna völgye, délkeleten a Tiroli Alpok, északon pedig alföld teszi változatossá környezetét. Az ország területének egyötöde erdővel borított, a többi része pedig, ahogy mondják, a zöldségek, a szőlő és a burgonya hazája. Az éghajlatot illetően a hegyeket és az országot egyaránt enyhe időjárás jellemzi.

Étkezési szokások:
Konyhájára jellemző, hogy egyszerű, de jól elkészített ételeket szeretnek, ízeiken pedig érződik a szomszédos óriások közelsége. Az általában igen tartalmas levesek nagyon népszerűek, kedveltek még a sajtok, a rösti (burgonya) és a Wurst (szalámi) is. Nagyon szeretik a helyi borokat, amik kiválóak, ezért, ha egy külföldi Lichtensteinben jár, feltétlenül kóstolja meg!
Vissza az országlistához

Kapcsolódó utazásokKapcsolódó utazások

  • Nincs kapcsolódó utazás

Kapcsolódó hotelekKapcsolódó hotelek

  • Nincs kapcsolódó hotel