Budapest Hotel, Utazás, Hotel, Szállás, Repülőjegy, Szálloda, Üzleti utazás, Autóbérlés, Transzfer, Kedvezményadó Kártyák, Ország Információk, Biztosítás, Budapest, Magyarország

Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
www.valutavalto.com

OrszáginfókOrszáginfók

Vissza az országlistához

Kuvait

Alighogy kiűzték az irakiakat a NATO erők Kuvaitból, a kormány rögtön megkezdte a romok eltakarítását és az ország rendbetételét. Napjainkban már újra régi fényében pompázik az olajhatalom, a háborúnak már a nyomait sem látni.

Láthatóak viszont a csodálatos mecsetek, a varázslatos piacok és nem mellesleg a gyönyörű tengerpart. Aki az arab világot a legnagyobb luxus közepette akarja megismerni, annak ez az ország lehet az ideális desztináció.

Államforma: monarchia - emirátus
Főváros: Kuvaitváros
Terület: 17 818 km2
Népesség: 1 410 000 fő
Hivatalos nyelv: arab
Vallás: mohamedán 90%, keresztény 8%, egyéb 2%
Időeltolódás: +2:00

Általános leírás:
Látnivalók:

A fováros Kuwait City remek szórakozási és érdekes kulturális és történelmi látnivalókkal várja a vendégeket. A Nemzeti Múzeum a háború elott az ország büszkesége volt, csodálatos kiállításai, köztük a világ legfontosabb iszlám muvészeti kollekciója, az Al-Sabah, rengeteg látogatót vonzott. Sajnos Szaddam katonái teljesen kifosztották a múzeumot, majd az egész épületet lángba borították, ezért napjainkban csak ideiglenes kiállítások tekinthetok meg a részlegesen helyreállított múzeumban.

A Nemzeti Múzeum közelében található a Sado Ház, amely a beduin muvészetet és kézmuvességet mutatja be. Az ország legnagyobb vallási épülete, a Nagy Mecset is a közelben található. Az ország legismertebb épülete az 1979-ben épített, 187 méter magas Kuvait Torony, melyben kilátó, étterem és kávéház is üzemel. A Failaka sziget az ország legrégebb óta lakott térsége, számos érdekes régészeti emlék megcsodálható itt.

Sajnos az iraki invázió ezt a területet sem hagyta érintetlenül, az irakiak ugyanis ezerszámra telepítették az aknákat a szigeten, ezért nagyon óvatosnak kell lenni a kirándulások alatt. A sziget a bronzkor óta lakott, legfejlettebb korszaka a görög hódoltság idejére teheto. A legnevezetesebb látnivalója a görög kori templom. Al-Ahmadi a kuvaiti olajipar központja. Az itt található olajipari kiállítás rendkívül érdekes. A város parkjai is.

Éghajlat:
Kuvait a Perzsa-öböl partján fekszik, északról és nyugatról Irak, délrol Szaúd-Arábia határolja. Területének nagy része sivatag, ezért sem különleges természeti látnivalói, sem változatos élovilága nincsen.

A kuvaiti nyár meglehetosen kellemetlen, áprilistól szeptemberig óriási hoség uralkodik. A tél kellemes, bár ilyenkor az éjszakák már elég csíposek. Igen kellemetlen jelenség a homokvihar, amely egész évben bármikor kialakulhat, de a legnagyobb esélye tavasszal van.

Étkezési szokások:
A három legfontosabb étel Kuvaitban a fuul, a felafel és a houmos, melyeket reggelire, ebédre és vacsorára egyaránt feltálalnak. A fuul babbal, foghagymával és citrommal ízesített tészta, a felafel csicseriborsós tészta khobz-zal (lapos arab kenyér), zöldségekkel és paradicsommal tálalva. A houmos is hasonló ehhez az ételhez, csak itt a tésztát foghagymával és citrommal ízesítik. A helyiek mindenhez kenyeret esznek. Gyakran fogyasztanak csirkét és marhát, valamint a híres kebabot. Az országban rengeteg indiai étterem van, ezekben szintén remek ételekkel ismerkedhetünk meg. A qahwa (kávéház) a társadalmi élet központja. Alkoholt a muszlim törvények értelmében tilos az országban fogyasztani.
Vissza az országlistához

Kapcsolódó utazásokKapcsolódó utazások

  • Nincs kapcsolódó utazás

Kapcsolódó hotelekKapcsolódó hotelek

  • Nincs kapcsolódó hotel