Budapest Hotel, Utazás, Hotel, Szállás, Repülőjegy, Szálloda, Üzleti utazás, Autóbérlés, Transzfer, Kedvezményadó Kártyák, Ország Információk, Biztosítás, Budapest, Magyarország

Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
www.valutavalto.com

OrszáginfókOrszáginfók

Vissza az országlistához

Kongó

Vigyázat, veszélyes ország!!!
Garázdálkodó népi felkelők, ellenőrizhetetlen hadsereg és polgárháború közepette csak egy dolog biztos: Kongó egy hatalmas káosz. Habár 1992-ben Denis Sassou-Nguesso tábornok a választások után átadta hatalmát, utódja szembekerült a hadsereggel és öt évvel késobb rövid, de annál véresebb polgárháború után, Sassou-Nguesso visszatért a hatalomba. Azóta számos népi felkelo csoport - olyan nevekkel mint Nindzsák vagy Kobrák - állandó harcban áll a kormányerokkel, több ezernyi embert elkergetve vagy elpusztítva.

A fovárosban, Brazzaville-ben folyó harcok miatt közel 200,000 ember kényszerült otthona elhagyására. A helyzet annyira rossz, hogy sokan a szintén polgárháború által sújtott Kongói Demokratikus Köztársaságba menekültek. A lázadók és a kormányerok közötti heves harcok 1999-ben is folytatódtak, a polgári személyeket egyáltalán nem kímélve. Nyomatékosan felhívjuk a turisták figyelmét, hogy kerüljék el az országot, vagy ha mindenképp menni akarnak, alaposan tájékozódjanak indulás elott.

Államforma: köztársaság
Főváros: Brazzaville
Terület: 342 000 km2
Népesség: 2 428 000 fő
Hivatalos nyelv: spanyol
Vallás: katolikud 95%, protestáns 1%, egyéb 4%
Időeltolódás: -1:00
Vissza az országlistához

Kapcsolódó utazásokKapcsolódó utazások

  • Nincs kapcsolódó utazás

Kapcsolódó hotelekKapcsolódó hotelek

  • Nincs kapcsolódó hotel