Budapest Hotel, Utazás, Hotel, Szállás, Repülőjegy, Szálloda, Üzleti utazás, Autóbérlés, Transzfer, Kedvezményadó Kártyák, Ország Információk, Biztosítás, Budapest, Magyarország

Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
www.valutavalto.com

OrszáginfókOrszáginfók

Vissza az országlistához

Kolumbia

Ha mindent elhiszünk, amit az újságokban olvasunk Kolumbiáról vagy más nevén Locombia-ról, furcsa kép alakulhat ki bennünk: a sajtó szerint őrült ország, nem az ideális úti cél. Ennek ellenére ne keseredjünk el egyáltalán, habár amiről a szalagcímek szólnak - erőszak, kábítószerbárók és lázadók felkelései - igazak, de nem biztos, hogy veszélyeztetik személyes biztonságunkat, főleg, ha erre külön figyelünk.

Az a Kolumbia, melyről nem hallunk az újságokban meglepően csendes, stabil gazdasággal rendelkezik és teljesen mindennapi, kedves emberek lakják, kik egyszerűen élik életüket. Bár a városok néha félelmetesek, a kisvárosok és falvak lenyűgözően szépek. Karibi tengerpartok, magas hegyláncok, az Andok völgyei és amazonasi esőerdők: ez is mind Kolumbia. Mítoszok és misztikus környezete közepette Kolumbia a kontinens kétséget kizárólag leginkább alábecsült célpontja turisztikai szempontból.

Államforma: köztársaság
Főváros: Bogota
Terület: 1 138 910 km2
Népesség: 39 685 655 fő
Hivatalos nyelv: spanyol
Vallás: katolikus (95%), protestáns (5%)
Időeltolódás: -7:00

Általános leírás:
Bogota Bogotá az ország fővárosa minden kolumbiai jellegzetesség keveréke: modern, futurista épületek, változatos kulturális és intellektuális rendezvények, gyönyörű régi épületek és múzeumok; valamint koldusok, kartondoboz városok, kábítószerkereskedők és közlekedési dugók keverednek itt. Luxusutók és szamarak teszik a várost a világ egyik legkaotikusabb, lebilincselő és agresszív metropoliszává.

A látnivalók közül kiemelkedik a del Oro Múzeum, ahol a Kolombusz előtti idő használati tárgyait tekinthetjük meg, a Nemzeti Múzeum, Santa Clara templom freskóival, San Ignacia templom, mely az ország leggazdagabban díszített épülete, a La Candelaria, mely a város legrégebbi kerülete, Cerro de Monserrate hegycsúcs, ahol sok-sok csoda történt és a José Celestino Mutis botanikus kert, ahol az ország növényvilágának legkülönlegesebb példányai láthatók.

A város gazdag a gyarmatosítás korából fennmaradt műemlékekben, templomokban és az ezt a kort bemutató múzeumokban. Ha csak bóklászni szeretnénk a városban megéri felkeresni a Plaza de Santandert, ahol utcai muvészek eloadásai szórakoztathatnak, a vasárnapi bolhapiacot a Mercado de las Pulgast vagy az Smaragd utcát. Ami a szórakozást illeti, abban sem kell hiányt szenvednünk hiány, a színháztól a klasszikus zenei eloadásokon át a kubai ritmusokig bármit választhatunk. Azok kik kevesebbet szeretnének költeni keressék fel a La Cadeleria-t, ahol olcsóbb az étel és a szórakozás. Cartagena és a karibi partvidék. Cartagena de Indias legendás híru mind történelmének, mind természeti szépségeinek köszönhetoen. Fényképek és leírások ezrei örökítették már meg, nem ok nélkül, hiszen ez az ország legszebb városa.

A spanyol gyarmatosítók által alapított vastag falakkal körülvett óváros Cartagena ékköve. Már hacsak keresztül sétálunk rajta az is lebilincselo élményt nyújt. A látnivalók közül kiemelheto a Palacio de la Inquisición, egy palota a Casa del Marqués de Valdehoyos, és a régi kiköto a Bahía de las Ánimas.

A turisták által kevésbé látogatott falakon kívüli városrész, a Getsemani, épületei nem maradtak meg annyira szépen, mint a falakon belül. A város körül számos hatalmas spanyol erodítmény köti le a turista figyelmét, köztük a 17. századi Castillo de San Felipe de Barajas. A del Rosaria sziget 30 km-re található délnyugatra a várostól, tarka korallzátonyok kavalkádja teszi a búvárok egyik kedvenc célpontjává.
A várostól délre egy L-alakú félszigeten találhatók az igényesebb nyaralóhelyek. 

Az északnyugati területek két fo részbol állnak a Chocó esoerdo alig lakott területeibol, valamint egy hegyesebb részbol (Antioquia, Caldas, Risaralda és Quindíó hegységek). A térség legnagyobb városa Medellín, ami egyben ipari központ. A legérdekesebb látnivaló Santa Fe de Antioquia 80 km-re északnyugatra Medellín-tol, amely a legrégebbi város a környéken és megorizte a gyarmatosítás korának épületeit és hangulatát. Délnyugaton a két legfontosabb látványosság San Augustín és Tierradentro régészeti lelohelyei valamint Popayán városa. A lelohelyeken osi kultúrák szobrai, sírkövei és temetkezési emlékei sorakoznak, míg Popayánban templomokat, múzeumokat és az egykori gyarmatosítók palotáit tekinthetjük meg. Itt található Cali, Kolumbia harmadik legnagyobb városa, ami sokkal inkább kellemes, nyugodt hangulatáról ismert, mint látványosságairól.

Éghajlat:
Kolumbia Dél-Amerika negyedik legnagyobb országa, az egyetlen, melynek úgy a Csendes-óceán, mint a Karib-tenger is mossa partját. Szomszédai Panama, Venezuela, Brazília, Peru és Equador. Az országhoz tartoznak még a San Andrés és Providencia szigetcsoportok a Karib-tengeren. Mivel az ország az egyenlítői égövben fekszik, a hőmérséklet nem nagyon változik az év folyamán, annál inkább a tengerszint feletti magasság alapján. Általános szabály, hogy minden 1000 méterrel, 6°C-al csökken a hőmérséklet. Habár az éghajlata jellemzője a két váltakozó évszak, a nyár és a tél, az ország nem rendelkezik jól definiálható éghajlati leírással a természeti adottságok változatossága miatt. Az egyetlen terület, ahol azonosítható a két évszak az Los Llanos keleten, ahol a száraz évszak decembertől márciusig tart, míg az év többi része esős.

Étkezési szokások:
A kolumbiai ételek főleg csirkéből, krumpliból, rizsből, babból készülnek és a levesek is rendkívül népszerűek. Az ínyencségek többnyire regionális specialitások, ilyen például az ajiaco, mely Bogotano specialitása, krumpliból és csirkéből készült leves, vagy a hormiga culona, mely Santanderben kerülhet asztalunkra és a fő alapanyaga sült hangyák ezrei. Gyümölcsökből a választék rendkívül nagy, a sör jó, a bor viszont gyakorlatilag élvezhetetlen.

Vissza az országlistához

Kapcsolódó utazásokKapcsolódó utazások

  • Nincs kapcsolódó utazás

Kapcsolódó hotelekKapcsolódó hotelek

  • Nincs kapcsolódó hotel