Budapest Hotel, Utazás, Hotel, Szállás, Repülőjegy, Szálloda, Üzleti utazás, Autóbérlés, Transzfer, Kedvezményadó Kártyák, Ország Információk, Biztosítás, Budapest, Magyarország

Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
www.valutavalto.com

OrszáginfókOrszáginfók

Vissza az országlistához

Arab Emírségek

Az Egyesült Arab Emírségek (EAE, rövid alakban Arab Emírségek) egy olajban gazdag állam Délnyugat-Ázsiában az Arab-félsziget délkeleti részén. Hét emírséget foglal magában: Abu Dzabit, Adzsmánt, Dubait, Fudzsajrát, Rász al-Hajmát, Sardzsát és Umm al-Kuvajnot. 1971 előtt úgy ismerték őket, hogy „fegyverszüneti államok”, utalva a britek és néhány arab sejk közötti XIX. századi fegyverszünetre.

Történelem
A Perzsa-öböl délkeleti partvidékének emírségei a 19. század végén kerültek brit fennhatóság alá. 1971-ben a terület hét emírsége közül hat létrehozta az Arab Emírségek nevű federatív berendezkedésű államot, amihez 1972-ben csatlakozott a hetedik emírség. A mai napig a térség egyik legstabilabb állama.

Földrajz
Túlnyomórészt sivatagi éghajlatú, homokdűnékkel borított síkság, északkeleti részén az Al hajar al Gharbi hegyvidék emelkedik. Legmagasabb pontja 1527 m. Májustól szeptemberig rendkívül magas páratartalmú levegő és 40 Celsius-fok körüli hőmérséklet uralkodik az ország nagy részén; csak a keleti parton és a hegyekben lehet ilyenkor elviselni az időjárást. Az év többi részén 25 fok körüli a hőmérséklet, ilyenkor azonban megerősödik a szél.

Népesség
Népcsoportok: arab (87%), pakisztáni (9%), iráni (2%)
Vallások: muszlim (96%), keresztény, hindu és egyéb (4%)

Ünnepek, rendezvények
Az országban az iszlám vallás ünnepei a legnagyobb ünnepek. A ramadán ideje alatt napkeltétől napnyugtáig a hívők semmit sem érinthetnek a szájukhoz. Az egy hónapos böjtöt az Eid al-Fitr zárja. Ha a ramadán ideje alatt érkezünk az országba, legyünk nagyon figyelmesek, ne feledjük, hogy az emberek ilyenkor nagyon éhesek. A másik nagy ünnep, az Eid al-Adah, a mekkai zarándoklat idejét jelzi. A Próféta születésének napja és az iszlám újév szintén a nagy vallási ünnepek közé tartozik. A világi ünnepek közül az újév és a nemzeti nap (dec. 2.) emelkedik ki.

Időeltolódás: +3 óra a nyári, +2 óra a téli időszámítás szerint.
Elektromos áram: 220 V, a magyar normától eltérő, angol szabvány szerintiek az aljzatok! A szállodák recepcióin speciális aljzat átvehető.
Egészség: kötelező védőoltás nincs. Csapvíz iható, de nem jó ízű, ajánlott a palackozott víz fogyasztása! Figyeljenek a folyamatos folyadékbevitelre! Tanácsos némi házi patikát vinni magukkal.
Fényképezés: helyieket, különösen nőket, szigorúan tilos fotózni! Katonai objektumok fotózása is tiltott! A mecsetek csak és kizárólag vallási célra épültek, tehát turistáknak - egy mecset kivételével - tiltott a bemenet.
Étkezés: az arab konyha a világ egyik legkülönlegesebb kulináris élvezete, az ízek kavalkádja. Az eltérő nemzetek konyhái tökéletesen ötvöződnek. Találkozhatunk itt: libanoni, egyiptomi, marokkói, perzsa, indiai, távol-keleti étel kuriózumokkal az utcai sütödéktől kezdve a legelegánsabb szállodák éttermi kínálatáig.
Főváros: Dubai
Terület: 82.880 km2
Népesség: 2.369.153 fő
Népsűrűség: 31 fő/km2
Közigazgatási beosztás: 7 emirátus
Államforma: emirátusok szövetsége
Fekvés: Közel-Kelet, a Perzsa- és az Omán-öböl, valamint Omán és Szaúd-Arábia határolja.
Országhívószám: 971
Autójelzés: UAE
Hivatalos nyelv: arab
Beszélt idegen nyelvek: arab, perzsa, angol, hindi, urdu
Hivatalos pénz: 1 dirham = 100 fil
Legfontosabb iparágak: kőolaj-finomítás, kézműipar, alumíniumkohászat
Vasúthálózat hossza: 0 km
Úthálózat hossza: 1.088 km
Vissza az országlistához

Kapcsolódó utazásokKapcsolódó utazások

  • Nincs kapcsolódó utazás

Kapcsolódó hotelekKapcsolódó hotelek

  • Nincs kapcsolódó hotel