Budapest Hotel, Utazás, Hotel, Szállás, Repülőjegy, Szálloda, Üzleti utazás, Autóbérlés, Transzfer, Kedvezményadó Kártyák, Ország Információk, Biztosítás, Budapest, Magyarország

Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
www.valutavalto.com

OrszáginfókOrszáginfók

Vissza az országlistához

Kambodzsa

Kambodzsa a valamikori, a mai Vietnam, Laosz és Thaiföld területének nagy részén uralkodó hatalmas Khmer birodalom utódállama.
A Khmer civilizáció leghíresebb emléke Angkor hatalmas templomvárosa. Nincs még egy történelmi emlék Délkelet Ázsiában, mely felérne ennek az osi létesítménynek nagyszeruségével.

Angkor csodáin kívül, Kambodzsa gazdag és büszke kultúrája, a francia gyarmati korszakból származó bájos (bár kissé megkopott) fovárosa és gyönyöru tájai gazdag élményt nyújthatnak az idelátogatónak. A mai Kambodzsa a két évtizedes belso háborúban és az azt követo ENSZ által támogatott ingatag demokratikus reformokat követo összeomlásban szinte teljesen kivérzett.

A Hun Sen vezette eroszakos hatalom megragadás következményei és Pol Pot halála még hátra van. Az utazó számára a legfontosabb az a kérdés, mennyire biztonságos Kambodzsába látogatni. Ha Phnom Penh környékére szorítkoznak akkor a fováros és Angkor biztonságos. De ne feledjék; ebben az országban veszélyes a kitaposott ösvényrol letérni!

Államforma: alkotmányos monarchia
Főváros: Phnom Penh
Terület: 181 035 km2
Népesség: 9 054 000 fő
Hivatalos nyelv: khmer
Vallás: buddhista 92%, mohamedán 2%, egyéb 6%
Időeltolódás: +6:00

Általános leírás:
Látnivalók:

Phnom Phen a fováros, Phnom Phen eroszakos eseményekben bovelkedo múltja ellenére is megorizte tagadhatatlan báját. Számos lenyugözo templom - monostor együttessel rendelkezik. Az Ezüst Pagoda egyike azon kevés helyeknek, mely megorizte a khmer kultúra briliáns gazdagságát.

A Nemzeti Múzeumban és a királyi palotában is megcsodálhatjuk a khmer emlékeket. A vörös khmerek által legyilkolt mintegy 17000 embernek állít hátborzongató emléket a Choeung Ek-i emlékmu, a város központtól csak 15 km-re lévo területen, ahol 8000, nem és kor szerint rendezett csontváz látható az 1988-ban felállított emlék sztupa üvegfalai mögött.

Angkor Kambodzsa legfobb látványossága Angkor, a templomváros. Több, mint 100, a 9-13 században épült temploma a hajdani khmer uralkodók nagyságának emlékét orzi. Érdekessége, hogy a várost a 15. század körül lakói elhagyták, és a trópusi vegetáció által benott és elrejtett együttest csak a 19. század végén fedezte fel és tárta a világ elé a francia természettudós, Henri Mouhot.
Angkoron kívül érdemes még meglátogatnunk a Bayon-i és a Ta Prohm-i templommaradványokat is, melyek Siem Reap-tol csak néhány kilométernyire vannak. Udong
Ha tehetik, keressék fel a Phnom Penhtol 40 km-re fekvo Udongot, mely a 16.-18. században Kambodzsa fovárosa volt. A régi város romjai, gyönyöru sztupák, pagodák és Buddha szobrok sora két hegygerinc mentén találhatók. A hegy aljában a Pol Pot rezsim áldozatainak állítottak emléket.

Éghajlat:
Kambodzsának Thaifölddel, Laosszal és Vietnammal van közös határa. Az országot a Mekong folyó és a Tonlé Sap, a Nagy Tó uralja. Ez a vidék, mely az ország területének 75 %-át teszi ki, termékeny föld.

Ezen kívül három hegység is található , a délnyugati (Elefánt és Kardamom) hegység, az északon, a thai határ mentén futó Dangkrek hegység és az északkeleti sarok, melyet Keleti Felföldnek is neveznek. Az ország nagy részére a trópusi vegetáció jellemzo , a délnyugati hegységet trópusi erdok, míg a partvidéket mangrove erdok borítják. Az ország éghajlatát a monszun határozza meg, novembertol márciusig a hideg, száraz északkeleti monszun, májustól októberig pedig a nedves, délnyugati irányból jövo monszun. Az átlagos homérséklet 21-35 °C.

Étkezési szokások:
A kambodzsai ételsor mindig tartalmaz levest, melyet az egyéb fogásokkal együtt fogyasztanak. Nem szabad elmulasztanunk megkóstolni a leghíresebb nemzeti specialitást, a grillezett, saláta- vagy spenótlevelekbe csomagolt és ízletes diós halszósszal leöntött halat. A salátákat korianderrel, mentával és citromfuvel ízesítik; ez a három íz dominál a kambodzsai ételekben.

A piacokon kapható francia kenyér, a sült teknosbéka vagy a sült békeláb a francia gyarmati idoket idézik fel. A legkedveltebb helyi ital a szódavíz citrommal ízesítve.
Vissza az országlistához

Kapcsolódó utazásokKapcsolódó utazások

  • Nincs kapcsolódó utazás

Kapcsolódó hotelekKapcsolódó hotelek

  • Nincs kapcsolódó hotel