Budapest Hotel, Utazás, Hotel, Szállás, Repülőjegy, Szálloda, Üzleti utazás, Autóbérlés, Transzfer, Kedvezményadó Kártyák, Ország Információk, Biztosítás, Budapest, Magyarország

Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
www.valutavalto.com

OrszáginfókOrszáginfók

Vissza az országlistához

Jemen

Jemen nem tartozik a Föld legbiztonságosabb országai közé, éppen ezért a turisták nagy része elkerüli. Az ország azonban gyönyörű, és nagy kár lenne kihagyni. A jemeni építészet fantasztikus, 8-10 emeletes, kőből és sárból épült ősi "felhőkarcolók", mecsetek, szultáni paloták és érdekes falvak várják a turistákat.

Az igazi arab világgal is megismerkedhetünk Jemenben, bármelyik városba utazunk, nyüzsgő piacokat és gyönyörű vallási épületeket találhatunk. Óriási élményekkel gazdagodhatunk, ha ideutazunk, de azért a biztonság kedvéért kerüljük el az ománi határvidéket.

Államforma:iszlám köztársaság
Főváros: Szanaa
Terület: 527 968 km2
Népesség: 13 128 000 fő
Hivatalos nyelv: arab
Vallás: mohamedán (síita 47%, szunnita 53%)100%
Időeltolódás: +2:00

Általános leírás:
A helyiek szerint San'a a világ első településeinek egyike. A város 1962-ig az ősi falakon belül terjeszkedett csak, mindössze az utóbbi 30 évben léptek a falakon kívülre.

Az Óváros több mint 400 éves, a falon belüli medina az arab világ legnagyobb fennmaradt óvárosa. Gyönyörű lakóházak, mecsetek, és a török uralmat idéző fürdők között barangolhatunk. A Souq al-Milh 40 kisebb bazárból áll, itt mindent meg lehet találni, amire a turistáknak és a helyieknek szüksége van. Az Al-Jami1 al Kabir mecsetet csak muzulmánok látogathatják, de a 630-ban épült mecset kívülről is lenyűgöző.
A Nemzeti Múzeum 5 emeleten mutatja be Jemen ősi történelmét, az iszlám vallást és a népművészetet.
A Katonai Múzeum kiállításai nagyon érdekesek. Ma'rib egykoron a Saba királyság fővárosa volt. A Krisztus előtti 8.évszázadban épített gát mögött több mint 50000 ember élt. A feltárt romok közül kiemelkedik az időszámítás előtti 4.században épített templom és a gát maradványa.

A Hadhramawt időszakos folyójának völgye Jemen egyik legtermékenyebb területe, gyönyörű, üde oázis a sivatagban. A régió városai közül Shibam a legismertebb. A településen több mint 500, hagyományos stílusban épült emeletes ház található. Egy-egy házban egy család él, az alsó szint az istálló, a következő szint a diwan, a vendégemelet, majd következik a konyha és a hálószobák emelete, a legfelső szinten pedig a ház urának felségterülete, a mafraj található. Say'un városában találjuk Jemen egyik legnagyobb mecsetét. A település másik nevezetessége a Szultáni Palota, amelyben érdekes kiállításokat is láthatunk.

Éghajlat:
Jemen Ománnal és Szaúd-Arábiával határos. Az ország kétharmad része lakatlan. A keskeny tengerparti sávtól nyugatra magasba nyúló, több mint 3000 méter magas hegylánc húzódik, majd ez a lánc szép lassan ereszkedni kezd, nagy kiterjedésű felfölddé szelídül.

Az Arab-sivatag az ország északi részétől az Arab-tenger partjáig tart. Jemen az Arab-félsziget legkevésbé sivatagos országa, amely az évente kétszer ide is elérő monszunesőzéseknek köszönhető. A csapadékos évszak márciustól májusig és júliustól szeptember elejéig tart. A tengerparti területeken óriási hőség és meglehetősen magas páratartalom uralkodik, télen se ereszkedik a hőmérő higanyszála 30 fok alá. A felföld időjárása sokkal kellemesebb, az átlagos hőmérséklet ezen a területen 25 fok körül alakul. A legtöbb csapadék a hegyekben, a legkevesebb értelemszerően a sivatagban hullik

Étkezési szokások: A főétkezés Jemenben az ebéd. A helyiek kézzel, vagy jobb esetben kenyérrel esznek, villát, kést ritkán használnak. Bár az arab világ legnépszerűbb étele a kebab, az ország nemzeti étele a salta. A saltát csirkéből vagy bárányból készítik, és babbal, korianderrel és egyéb fűszerekkel ízesített rizzsel szolgálják fel. A jemeni konyha másik remeke a shurba, amely átmenet a leves és a ragu között, általában bárányhúsból készítik. A legnépszerűbb ital a tea, amelyet a többi arab országhoz hasonlóan itt is mentalevéllel ízesítenek. A kávét gyömbérrel készítik. Az alkohol fogyasztása tilos.
Vissza az országlistához

Kapcsolódó utazásokKapcsolódó utazások

  • Nincs kapcsolódó utazás

Kapcsolódó hotelekKapcsolódó hotelek

  • Nincs kapcsolódó hotel