Budapest Hotel, Utazás, Hotel, Szállás, Repülőjegy, Szálloda, Üzleti utazás, Autóbérlés, Transzfer, Kedvezményadó Kártyák, Ország Információk, Biztosítás, Budapest, Magyarország

Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
www.valutavalto.com

OrszáginfókOrszáginfók

Vissza az országlistához

Horvátország

Fontos tudnivalók:
Útiokmány: Magyar állampolgároknak turista céllal 90 napig nem kell vízum.
Fováros:Zagrab
Idoeltolódás: nincs
Nyelv: horvát, németül, angolul beszélnek
Pénznem: kuna (1 kuna = 32 HUF)
Diplomáciai képviselet: A nagykövetség címe: 10000 Zagrab, Krlezin Gvozd 11/A. Tel: 385-1-483-4990
Földrajzi adatok, lakosság: 56 610 km2 4 500 000 lakos
Villanyáram: 220 V
Egészség: kössünk BBP-t
Közbiztonság: értékeinkre vigyázzunk
Telefon, elohívószámok: Magyarországra: +36, Horvátországba +385

Homérséklet és csapadék Horvátország:
Hónap I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
max °C 12 13 14 17 21 25 29 28 25 21 17 14
min °C 6 6 8 11 14 18 21 21 18 14 10 8
eso/mm 139 125 101 104 75 48 26 38 101 162 198 178

Porec: A két és félévezredes múlttal rendelkezo város az egyik legélénkebb idegenforgalmi központja az Isztriai félszigetnek. Vonzerejét történelmi muemlékei, fürdohely jellege és az óváros szuk utcácskáiban található éttermek, kávézók biztosítják. A tengerpart általában lassan mélyülo, kavicsos vagy lebetonozott.

Pula: Pula az ókori római alapokra épült csodaszép város az Isztriai-félsziget déli csücskén helyezkedik el. Az üdülo és kereskedelmi központ elsosorban kituno természeti adottságai és igen értékes történelmi emlékei miatt vált napjainkra igen népszeruvé. Legfontosabb látnivalói között olyan muemlékek találhatók, mint az a római kori amfiteátrum, mely méreteivel vetekedik a római Colosseuméval, vagy megemlíthetnénk Augusztus császár szentélyét, illetve a római kori városkapukat. Hangulatos belvárosa esti sétákra kiválóan alkalmas. Tengerpartja sziklás, kavicsos, helyenként kiépített.

Medulin: Kis település, mely egy római fürdôhely helyén épült. Strandja 30 km hosszú és homokos, mellette egy fenyôkkel borított hegyoldal húzódik. Medulinból olyanhelyeket látogathatunk meg, mint a világhíru lipicai lótenyészet, a festôi Limskifjord, a romantikus velence.

Korcula-sziget: A dalmát szigetvilág déli részén található, 47 km hosszú, mediterrán növényzettel rendelkezô szigetet az Adria egyik legszebb szigeteként tartják számon. Tengerpartja sziklás és kavicsos, kivéve Lumbarda mellet, ahol homokos. Rengeteg kis hangulatos öböl tagolja a partját. Lakói halászattal és mezôgazdasággal foglalkoznak, jellegzetessége a helyi borok és az olívaolaj. Nevezetessége, hogy itt született a világhíru kalandor Marco Polo. Kiváló lehetôséget nyújt pihenésre, kirándulásokra. Autóval kompon közelíthetô meg Orebicbôl.

Brac-sziget: A szép fenyvesekkel borított fedett tengermelléki részen fekvô közép dalmáciai szigetcsoport legnagyobb szigete. Nyári forróságban a maestral szele enyhíti a huséget, számos szörfözô nagy megelégedésére. Brac-sziget legismertebb üdülôhelye Bol és Supetar. A sziget déli részén fekvô, legismertebb sziget, a Vidova-hegy lábánál fekszik. Bol római település, a XV. Század után érte el a legnagyobb fejlettséget, így még ma is megcsodálhatjuk gótikus, reneszánsz és barokk nevezetességeit. A Galvica földnyelven található az 1475-ben épület domonkosrendi kolostor. Bol ma a dagálykor és apálykorarculatát megváltoztató Zlatni rat a partjáról híres. A szállodák és apartmantelepülések a 15 km hosszú kavicsos part mellett húzódó erdôbôl bukkannak elô.

Trogir: Trogir, ez a mediterrán hangulatú város, 20 km-re található Splittôl. A várost i.e. III. sz-ban görögök alapították, s hangulatos belvárosa ma is ôrzi a régi korok emlékét. Érdemes hosszú sétákat tenni, megtekinteni a régi nevezettességeket, templomokat és múzeumokat. Trogír óvárosa a világörökség része. Tengerpartja kiépített, apró kavicsos, lassan mélyülô.

Dubrovnik: Dalmácia legjelentosebb gazdasági és kulturális központja és a Világörökség része. Az Adria-parti festoi várost várfalak, és hatalmas erodök veszik körül, melyekrol csodálatos panoráma nyílik az óvárosra. Vonzó turisztikai látványossága a minden évben megrendezésre kerülo "Dubrovniki Nyári Játékok", melynek keretében számos kulturális rendezvényen vehetnek részt az idelátogatók. Tengerpartja kavicsos, sziklás, helyenként homokos, lassan mélyülo.
Vissza az országlistához

Kapcsolódó utazásokKapcsolódó utazások

  • Nincs kapcsolódó utazás

Kapcsolódó hotelekKapcsolódó hotelek

  • Nincs kapcsolódó hotel