Budapest Hotel, Utazás, Hotel, Szállás, Repülőjegy, Szálloda, Üzleti utazás, Autóbérlés, Transzfer, Kedvezményadó Kártyák, Ország Információk, Biztosítás, Budapest, Magyarország

Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
www.valutavalto.com

OrszáginfókOrszáginfók

Vissza az országlistához

Hollandia

Sajtok, tulipánok és egyéb hírességek!

Az ország virágkertészetéről és tejgazdaságáról vált virághírűvé. Évente közel egy millió ember látogat el a világ legnagyobb kertészetébe a Keukenhofba. Ha a tulipánok földjére visz utunk feltétlenül meg kell kóstolnunk az ottani söröket, a Heinekken névről már biztosan hallottunk.

A Holland liberalizmus
Hollandia a liberalizmus csúcsa. A prostitúció, az azonos neműek szerelme, a könnyű drogok fogyasztása megengedett dolog, a káosz és az erkölcstelenség mégsem uralkodik el a határok között. A malmok elhajtják az ördög szellemét.

Amszterdam (Előnyök, hátrányok)
Amszterdam rendkívüli város, sok előnnyel és kevés hátránnyal. A város kicsi, szép, ezért nem is olyan hangos, és köszönhetően a csatornáknak még a forgalom sem olyan nagy. Mivel Amszterdam időzónájának szinte legkeletibb részén van, ezért a nyár közepén vannak olyan napok, amikor még este 11-kor is világos van. A város későnkelő, a legtöbb bolt 10-kor nyit, a bárok és kávézók pedig általában éjjel 1-kor vagy 2-kor zárnak. Időjárása télen enyhe, nyáron hűvös. Az itt lakók szinte mind beszélnek angolul, sokan németül vagy franciául is.

Szórakozás:
A városban több mint 1000 vendéglátóegységet találhatunk, a legtöbbet a belvárosban. Eredeti holland ételt felszolgáló étterem azonban nincs sok, ugyanis ha a hollandok elugranak egy étterembe, akkor nem holland ételt szeretnek enni.

Az árak rendkívül magasak (legalábbis egy átlag magyar fizetéshez képest). A borravaló minden szolgáltatás árában benne foglaltatik, így elég, ha annyit fizetsz, amennyit kérnek. Ha a számlára ráírják, hogy kiszolgálás nincs beleszámítva, az csak azt jelenti, hogy be akarnak csapni.
Bár kevesebbet esik Rómában, Amszterdamban több kávézó van, valaha így reklámozták ezt a várost, és ez a tétel még ma is él. Megszámlálhatatlanul sok kávézót és bárt találunk itt. A kettő között egyébként nincs sok különbség, az is megegyezik, hogy a konyha 21 óra körül zár. 10 éve lehetetlen volt rossz kávét kapni a városban, de az instant kávé megjelenésével megjelent ez is, úgyhogy ha ihatót szeretnénk kapni, akkor arra figyeljünk, hogy van-e kávémasina a pult mögött. A sör szerelmesei próbálják ki a witbier-t (fehér sör), különleges élményben lesz részük. Sört és bort 16 éves kortól, töményebbet 18 éves kortól lehet inni.

Maastricht városát a rómaiak alapították i.e. 50-ben. Itt találkoztak 1991-ben az Európai Unió vezetői és azóta Maastricht kapcsolatban áll az egyesítés ügyével. A város otthonias kávéházaival és barátságos burgundi légkörével vonzza a látogatókat. Az ország legrégibb városa alatt 10 km hosszúságú alagút húzódik. A város Hollandia legnagyobb karneváli felvonulásáról híres.

Rotterdam a világ legszorgosabb kikötője. Vegyen részt egy hajókiránduláson a kiterjedt kikötőterület mentén, és látogassa meg az Euro-Mast-ot, amelynek forgó csúcsáról madártávlati körkilátásban gyönyörködhet a város felett.

Haarlem amely régóta művészeti központ, városházáról és gótikus Grote templomáról ismert. Utrecht az utcaszintje alatt fekvő csatornákról híres, ahonnan meg lehet közelíteni a csatorna menti házak pincéit, amelyek manapság elsősorban éttermek és butikok. Látogassa meg a "Dutch Railway" (Holland vasút), a "Musical Clock" (zenéloóra) és a "Street Organ" (utca orgona) múzeumokat. Delft kék-fehér keménycserép-áruiról híres.

Leiden
számos festő születési helye; a legismertebb talán Rembrandt. Ezen felül itt található Hollandia legrégebbi egyeteme is.
Vissza az országlistához

Kapcsolódó utazásokKapcsolódó utazások

  • Nincs kapcsolódó utazás

Kapcsolódó hotelekKapcsolódó hotelek

  • Nincs kapcsolódó hotel