Budapest Hotel, Utazás, Hotel, Szállás, Repülőjegy, Szálloda, Üzleti utazás, Autóbérlés, Transzfer, Kedvezményadó Kártyák, Ország Információk, Biztosítás, Budapest, Magyarország

Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
www.valutavalto.com

OrszáginfókOrszáginfók

Vissza az országlistához

Gran Canaria

A Kanári-szigetek a Ráktérítohöz közel, Afrika szaharai övezetétol nem messze találhatóak.
Szigetekrol lévén szó, az Atlanti-óceán befolyásolja az idojárást, így mindig nyárias meleg van, azonban soha nincsen elviselhetetlen hőség. A hét nagyobb és a hozzájuk kapcsolódó több kisebb szigetből álló szigetcsoport vulkanikus eredetű, ezért a domborzat és a növényzet változatos:
trópusi, oázisszeru területek, száraz, sivatagias fennsíkok, lávakozettel borított hegyoldalak.
A szigetek mégsem erről, hanem hosszú évtizedek óta a híres homokos tengerpartjaikról és üdülőhelyeikről ismertek. A szigetcsoport télen a hideg európai országokból érkező turisták valóságos Kánaánja, hiszen a nap itt mindig süt, meg-megcsillan az Óceán azúrján, az égbolt pedig mindig kék. A szállodák medencéinek vizét a legtöbb helyen futik, a napozáshoz pedig mindig kelloen meleg a nappali homérséklet.

A Kanári-szigetek üdüloparadicsomai minden korosztály számára ideális kikapcsolódási és feltöltodési lehetoséget nyújtanak, hogy a hosszú és téli hónapok elviselhetobbek legyenek. Gran Canaria szigetét sokan a fováros után csak Las Palmas-ként emlegetik, amely mérete szerint a harmadik a szigetek közül. Azonban itt található Spanyolország és a hozzá kapcsolódó területek legnagyobb, valamint a Kanári-szigetek leglátogatottabb tengerparti üdülohelye. A fovárostól mintegy 60 kilométerre fekvo déli régió legkiemeltebb, legmozgalmasabb üdülohelyei San Augustin, Playa del Inglés és Maspalomas.

A partszakaszt széles, homokos strand szegélyezi, ahol az éttermek és szórakoztatóközpontok közelében épült szállodáktól az egyszeru, de tiszta bungalókig válogathatunk a szálláshelyek közül.
Gran Canaria domborzata-a többi szigethez hasonlóan-, a vulkanikus eredetnek köszönhetően rendkívül változatos: a homokos partszakasztól a sziget középpontja felé haladva egyre magasabbra juthatunk a végtelenbe kanyargó szerpentin utakon, amelyeket apróbb települések, mediterrán stílusú kisvárosok szegélyeznek. A többi szigethez képest azonban jelentos különbség mutatkozik a növényzetben, amely még e kis szigeten haladva is igen változatos, a magas hegycsúcsokat is zöldello növényzet borítja.

A fováros, Las Palmas is sok látnivalóval várja a kirándulókat, a modern városközponttól egészen az óvárosig, ahol a macskaköves utcákon kanyarogva ismerhetjük meg a sziget és tulajdonképpen az egész szigetcsoport történelmét, beleértve a gyönyöru templomokat és épületeket.
Las Palmas-tól délre haladva, kb. 60 km távolságra, egymást követik a tengerparti üdülovárosok. San Agustín, amely egy csendesebb, nyugodtabb üdülohely, ezért inkább a pihenésre és nyugalomra vágyóknak ajánljuk.

Azonban a szórakozni vágyók is találnak maguknak kikapcsolódási lehetoséget, különösképpen azért, mivel a település Playa Del Ingles közvetlen szomszédságában található, ahová akár a homokos tengerpart mentén a az éttermekkel és kávézókkal szegélyezett Las Flores sétányon is átjuthatunk.
Playa del Inglés, az egyik legismertebb és legmozgalmasabb, a turisták által leginkább látogatott nyaralóhely. 2700 m hosszú strandja, valamint élénk éjszakai élete miatt inkább a szórakozni vágyó vendégek paradicsoma ez. A strandot a homokos dunék és a mellette húzódó pálmafákkal teli sétányok teszik még vonzóbbá. Minden igényt kiszolgáló szórakoztatóközpontok, szállodasorok és vízi sport lehetoségek várják az ide látogatókat. Playa del Ingles-tol délre található a 6 km hosszú homokos tengerparttal rendelkezo, homokdunékkel szegélyezett Maspalomas.

A több üdülohelyet magába foglaló településen található az Aqua-park, a golfpálya, valamint számos bevásárló központ. Gyönyöru környezetben, pazar szállodák, számtalan szórakozási lehetoség és sportlétesítmény vonzza a turistákat.
Vissza az országlistához

Kapcsolódó utazásokKapcsolódó utazások

  • Nincs kapcsolódó utazás

Kapcsolódó hotelekKapcsolódó hotelek

  • Nincs kapcsolódó hotel