Budapest Hotel, Utazás, Hotel, Szállás, Repülőjegy, Szálloda, Üzleti utazás, Autóbérlés, Transzfer, Kedvezményadó Kártyák, Ország Információk, Biztosítás, Budapest, Magyarország

Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
www.valutavalto.com

OrszáginfókOrszáginfók

Vissza az országlistához

Görögország

Görögország, Albánia és Norvégia után harmadik olyan ország, ahol a legtöbb hegy található Európában. Területének csak 19 %-a síkság és völgyek. A legmagasabb hegység az Olympos, melynek magassága eléri 2915 métert. Bármelyik irányba is indul

Görögországban, a hegyek kísérni fogják. Tipikus középtengeri klíma - forró száraz nyár és enyhe tél. Az átlagos táblázatok szerint Görögország a legmelegebb országok közé tartozik Európában. Görögország iránti vonzalom olyan öreg, mint maga a civilizáció. A látogatók többsége nemcsak a Napot keresi, a, strandokat és a tengert. Autók, turistabuszok hosszú sora bizonyítja, hogy mennyien érdeklődnek a történelme, attraktív emlékhelyei iránt."Görögország pihen a tengerén", így nyilatkozott saját hazájáról a Nobel-díjas Odüsszeusz Elytis.

Ez az európai földnyelv száz és száz földnyelvet "küld ki" a tengerbe, melyben csaknem háromezer sziget úszik. Az egész tengerparti kerület csak 2000 km -rel rövidebb, mint Afrika kerülete. Ilyen nemzetnek, mint a görögök, ahol sok a tengerész, hajós, és halász, azoknak a tenger, a tengerpartok, szigetek egy örökséget jelent az elődeiktől. Görögország Dél-Európában, a Balkán-félszigeten helyezkedik el. Északon Albánia, Macedónia, Bulgária határolja, keleten Törökország és az Égei-tenger, délen és nyugaton a Földközi- és az Ion-tenger veszi körül.
Görögország területének közel 20 %-át a 2000 sziget alkotja, melyből 196 szigeten lakott település található.

Görögország az európai civilizáció bölcsője
, az ókor nagyjai, tudósai, művészei, a mai napig fennmaradt történelmi és kulturális emlékei, látnivalói évről évre nagy számú turistát vonzanak a világ minden részéről. Az ország kedvező földrajzi adottsága, klímája, változatos mediterrán tájai, 1500 m felé magasodó, vadregényes hegyei, a megközelítőleg 1400 km hosszan elnyúló homokos és sziklás tengerpartjai, a görög emberek vendégszeretete, ízletes konyhája és az üdülőhelyek szórakozóhelyei kellemes és tartalmas kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak az oda látogató vendégeknek. A nyár május végétől szeptember végéig tart, amikor a napsütéses órák száma magas és ritka az esőzés.

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK
IDŐELTÉRÉS: + 1 óra.
HIVATALOS NYELV: görög, de angolul és németül a legtöbb helyen beszélnek.
PÉNZNEM: Euro, 1 EUR = kb. 255 HUF.
BANKOK NYITVA TARTÁSA: munkanapokon általában 8.30 és 14 óra között vannak nyitva, pénzt váltani a bankokon kívül szállodákban és pénzváltóhelyeken lehet.
HITELKÁRTYA: a legelterjedtebb hitelkártyákat elfogadják.
ÜZLETEK: általában 9-14 és 17-20 óra között vannak nyitva munkanapokon. Az üdülőhelyeken késő estig nyitva tartanak, legtöbbször hétvégén is.
HÁLÓZATI FESZÜLTSÉG: 220 V.

Csak az utóbbi évtizedben fejlődött a turizmus olyanná, amilyen. Nem marad semmi más hátra, mint alkalmazkodni - és épp ez az, amit a görögök nagyon szeretnek, hiszen vendégszerető és büszke nemzet. Nemzet, mely kötődik a szokásaihoz, és nyitott a világra.

A görögök nagyon barátságosak, szeretnek szórakozni, és az életet lazán felfogni. Sokan a márkás órákat igénylik a kezükön, de az idő nem fontos a számukra. Ha a volán mögé ülnek, akkor bizony csodálatos módon nagyon sietnek valahová. A görög ember életében a legfontosabb az egészség és a pillanatnyi boldogság. Nem szeretnek semmit sem jobban, mint a pihenést, baráti körben, vagy a családdal - otthon vagy a helybéli tavernákban, ahol órákat töltenek bármilyen téma felett.Ez a büszke nemzet a jogaiért harcol a végtelenségig, de nem felejt el az élet során nevetni és szórakozni. Az emberek ebben az országban tudják élni az életüket, és örömet lelnek az egyszerű kicsi dolgokban is.
Vissza az országlistához

Kapcsolódó utazásokKapcsolódó utazások

  • Nincs kapcsolódó utazás

Kapcsolódó hotelekKapcsolódó hotelek

  • Nincs kapcsolódó hotel