Budapest Hotel, Utazás, Hotel, Szállás, Repülőjegy, Szálloda, Üzleti utazás, Autóbérlés, Transzfer, Kedvezményadó Kártyák, Ország Információk, Biztosítás, Budapest, Magyarország

Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
www.valutavalto.com

OrszáginfókOrszáginfók

Vissza az országlistához

Fülöp- szigetek

A mintegy 7OOO szigetbol álló szigetcsoport Délkelet-Ázsiában fekszik. Az ország szívesen hirdeti úgy magát, mint a hely, ahol "Ázsia mosolyog", a helyi lakosok pedig nagyon barátságosak és segítokészek. Hab a tortán, hogy olcsó a közlekedés, finomak az ételek, rengeteg a szálláslehetoség és majdnem mindenki beszél angolul.

Államforma: köztársaság
Főváros: Manila
Terület: 300 000 km2
Népesség: 64 187 000 fő
Hivatalos nyelv: filippíno
Vallás: római katolikus 84%, eglipayan 6%, protestáns 4%, mohamedán 5%, buddhisa, egyéb 1%
Időeltolódás: +7:00

Általános leírás
Látnivalók:
Manila A Fülöp-szigetek 12 milliós fovárosa. Bár az ország kevésbé kiépült területei többet nyújtanak a kalandra vágyó utazóknak, azok, akik mégis megállnak, megtapasztalhatják a fováros különleges hangulatát és rejtett kincseit. Modern kinézetu város számos bárral és szórakozóhellyel, de a világháborús és gyarmati romos városrészek ugyanúgy megtalálhatók.

Banaue Luzon északi részén található, látványos rizstermo fennsíkjait a világ nyolcadik csodájának is nevezik (sok más helyhez hasonlóan). A fennsíkok néhol mintha az égig érnének, az 15OO méteres magasságot is elérhetik.
Tengerpartok Panay sziget északnyugati csúcsánál található Boracay szigetét a világ legjobb strandjai közé sorolják annak ellenére, hogy az idegenforgalom már rengeteg kárt tett ezen a területen.
Az 1997-es környezetvédelmi felmérések az itteni partszakaszt szennyezettnek és fürdésre alkalmatlannak találták. Az ezt követo jelentések azonban már a szennyezettség elfogadható szintjén belülinek találták, és a boracay-i partszakasz tényleg eredeti és gyönyöru látvány.

A Mindoro szigetén található Puerto Galero az egyik legalkalmasabb hely a napsütésben való lustálkodásra. A Luzonhoz közeli Puraran strandja gyönyöru, de veszélyes áramlatok gyakran elofordulnak.
Más látnivalók A szigetvilág bovelkedik látványos helyekben, mint pl. a Csokoládé-hegy (Bohol, Visayas sziget), a Taal-tó vulkanikus krátere (Manilától délre), a sagadai temetkezési barlangok (Bontoc-tól 18 km-re), a kikötováros Cebu, ahol Magellán egy keresztet állított fel, jelezve ezzel a kereszténység kezdetét a Fülöp-szigeteken; és még vagy 5OOO felfedezésre váró lakatlan sziget.

Éghajlat
A mintegy 7OOO szigetbol álló szigetcsoport Délkelet-Ázsiában fekszik. Az ország szívesen hirdeti úgy magát, mint a hely, ahol "Ázsia mosolyog", a helyi lakosok pedig nagyon barátságosak és segítokészek. Hab a tortán, hogy olcsó a közlekedés, finomak az ételek, rengeteg a szálláslehetoség és majdnem mindenki beszél angolul.

Étkezési szokások
A filippínó konyhát kínai, maláj és spanyol hatások érték. Népszeru reggeli és délutáni harapnivalók a merienda és a pulutan nevu kis falatkák, amelyeket alkoholos italokkal fogyasztanak. Tipikus esti snack a szabadban sütött hús és tengeri halak, rákok és kagylók. A rizzsel körített foételek lehetnek ecettel és fokhagymával fozött húsok és zöldségek, pörköltfélék és a levesek nagy választéka - rizs, nokedli, marhahús, csirke, máj, belsoségek és savanyúságok. A leggyakoribb köretek az éretlen papaya, az erjesztett hal- és rákpástétom és a ropogós disznóbor. A halo-halo desszert, tört jég édességekkel és gyümölcsökkel, amelyet surített tejben párolnak meg.
Vissza az országlistához

Kapcsolódó utazásokKapcsolódó utazások

  • Nincs kapcsolódó utazás

Kapcsolódó hotelekKapcsolódó hotelek

  • Nincs kapcsolódó hotel