Budapest Hotel, Utazás, Hotel, Szállás, Repülőjegy, Szálloda, Üzleti utazás, Autóbérlés, Transzfer, Kedvezményadó Kártyák, Ország Információk, Biztosítás, Budapest, Magyarország

Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
www.valutavalto.com

OrszáginfókOrszáginfók

Vissza az országlistához

Finnország

Az ezer tó országa
A legtöbb magyar fejében Finnország még ma is elsôsorban az ezer tó országa, bár a tóvidékre még mindig viszonylag kevés hazánkfia jut el évente .

Az ország legkeletibb tartománya, Karélia talán a leggazdagabb álló- és folyóvizekben. E régió kultúráján, hagyományain nyomot hagyott a keleti, orosz hatás is, ezért különleges. A térség határát ide-oda tologatták az utóbbi évszázadok során, míg ketté nem osztották Karéliát, és így került a Ladoga-tó Oroszországhoz.
Az erôs orosz kulturális befolyás jele, hogy a térség hagyományosan ortodox vallású, az ortodox templomépítés legszebb emléke a Szent Pétert és Pál kápolna Hattuvaraban, amely kétszáz éves.

Az ételek között is szép számmal találunk pirogokat, rizzsel, zöldséggel töltött tésztákat, melyek csak Finnországnak ezen a részén lelhetôk fel.

Természetesen a téli sportok szerelmesei sem unatkozhatnak errefelé: az erdei sífutás, a kutyaszán-túra vagy a korcsolyázás a egy befagyott tavon - mind lehetséges program. Az egyik szolgáltató programajánlata szerint a csoport még kutyaszánnal is átkelhet az orosz Karéliába. A vízumok elintézése miatt azonban ezt elôre le kell szervezni.

Valószínűleg ez az a tájegység, amely ideális a családi üdülések céljára:
emlékezetes lehet egy hét egy „igazi” finn faházban az erdô szélén, a tó parton, távol a civilizációtól. A jég, a hó és a Télapó birodalma A Lappföld tekinthetô az egyik legnépszerűbb úti célnak Finnországban.
Bár elsôsorban téli desztináció, nyáron is szerveznek programokat a csoportok részére. Mivel Kemiben és Rovaniemiben minden igényt kielégítô szállodák is rendelkezésre állnak, ezért konferenciákat illetve workshopokat is lehet itt rendezni.
A fô attrakció azonban a hosszú lappföldi télhez kapcsolódik: a Télapó (Joulopukki) egész iparággá fejlôdött Rovaniemiben, sôt a műfajában egyedülálló Santa Village (Falu) is hamarosan átadásra kerül még az idén.
Az incentive csoportok számára érdekes lehet a snowmobilozás vagy egy utazás kutyaszánnal a havas tájon illetve akár a Botteni-öböl jegén, egy éjszaka az Igloo Hotelben, amely jégbôl és hóból épült.
A Botteni-öbölben érdemes felszállni a Sampo jégtörô hajóra, mely ma már csak a turisták szállítására illetve a jégben rekedt kereskedelmi hajók kimenekítésére szolgál. Az igazán vállalkozó szellemű utasok különleges, vízálló, hôszigetelt túlélô öltözékben megmártózhatnak a vízben a jégtáblák között.
A nyár a csapatépítés ideje Lappföldön: az incentive csoportok részére ajánlott túlélô túrák célja, hogy összekovácsolja a cégek dolgozóit. A program része a vadvízi evezés, a célba lövés, az íjászati versenyek, és a résztvevôk megpróbálhatják hálóval kifogni maguknak az ebédet a folyókból. És mindezek mellett a fehér éjszakák látványa sem utolsó.

Terület: 338 139 km2
Népesség: 5 055 000 fő
Főváros: Helsinki
Hivatalos nyelv: finn, svéd
Pénznem: Euro
Időzóna: CET +1 óra (GMT +2 óra)
Áramforrás: 220V
Magyar Követség: Helsinki 34, Kuusisaarenkuja 6. 00340 Tel: 358-9-481-422. Fax: 358-9-480-497 Krausz György nagykövet
Vízum: N
Útlevél szükséges: I
Országhívószám: + 358
Vissza az országlistához

Kapcsolódó utazásokKapcsolódó utazások

  • Nincs kapcsolódó utazás

Kapcsolódó hotelekKapcsolódó hotelek

  • Nincs kapcsolódó hotel