Budapest Hotel, Utazás, Hotel, Szállás, Repülőjegy, Szálloda, Üzleti utazás, Autóbérlés, Transzfer, Kedvezményadó Kártyák, Ország Információk, Biztosítás, Budapest, Magyarország

Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
www.valutavalto.com

OrszáginfókOrszáginfók

Vissza az országlistához

El Salvador

A légi közlekedés inkább szerencsejátékra hasonlít:
a járatok sohasem indulnak pontosan, sőt minden rendszer nélkül, valamint a beszállás inkább egy bokszmeccsre emlékeztet. Ha tehetjük válasszuk a magántulajdonú társaságokat, ezek jobban szervezettek és picivel olcsóbbak is, mint az állami vállalat.
A belföldi járatok egy régi repülőtérről indulnak 10 km-re a nemzetközitől.
A busz a legkényelmesebb és a járatok minden fontosabb város között közlekednek.
A taxival vagy bozóttaxival megyünk, legyünk bátrak; a nigériaiak egyáltalán nem respektálják a helyi KRESZ előírásait.
A vonatok csak a főbb városokat kötik össze, de lassan és kényelmetlenül.

Államforma: köztársaság
Főváros: San Salvador
Terület: 21 041 km2
Népesség: 5 047 925 fő
Hivatalos nyelv: spanyol
Vallás: katolikus 92%, protestáns 7%, egyéb 1%
Időeltolódás: -8:00

Általános leírás:

 San Salvador, az ország fővárosa a San Salvador vulkán lábánál elterülő völgyben helyezkedik el. Nem a világ legszebb helye, mivel a völgy egyben csapda is. Teljesen megfogja a város rettenetes közlekedési forgalmának összes szennyeződését.
A fővárosban az elmúlt évek migrációja és az ország csökkenő gazdasági teljesítménye miatt a munkanélküliség közel 50 %-os.

San Salvador-t 1546-ban alapították és 1839 óta főváros. Hosszú történelme ellenére nincs a városban régi épület, mivel a város többször elpusztult földrengések, vulkáni kitörések és árvizek következtében. Az 1986-os földrengés nyomai még mindig láthatók a városban. A város legimpozánsabb épülete a Metropolitana székesegyház, ahol Oscar Romero érsek van eltemetve.
A katedrális a Barrios térre néz. A közelben áll a Nemzeti Színház melynek fényuző belsejét vörös bársony borítja. Az épület 1917-ben épült. Érdekes, hogy a színház érzéki benyomást keltő falfestményei tovább folytatódnak a Teatro Cafe falain.

A városnak két piaca van az Ex-Cuartel a kézművesek és a Central a napi szükségletek számára. A David J Guzmán nevét viselő Nemzeti Múzeumban az ország legnevezetesebb régészeti anyaga tekinthető meg.
A La Laguna Botanikus Kert egy valamikor működő kráter belsejében kialakult mocsaras területen létrehozott vonzó park. A legjobb szórakozóhelyek a Zona Rosa kerületben találhatók, ez egyben a város legelegánsabb része is. La Libertad A 37 km-re El Salvadortól lévő tengerparti kis falu a szörfösök paradicsoma.
A La Costa del Bálsamo nevű part mentén 75 km hosszan jobbnál jobb helyeket találnak a szörfösök. Ezenkívül nincs itt semmi, hacsak nem vonz a tengerparton heverő döglött halak sós szaga.
De ha szörfözni jövünk, ez maga a Paradicsom. Montecristo "felhő erdő". El Salvador, Honduras és Guatemala határainak találkozásának környékén fekszik ez a hely, ahol az éves átlagos csapadék mennyisége eléri a 2000 mm-t, a levegő páratartalma 100 %-os és a tengerszint feletti magasság 2400 m - ez a "felhő erdő" helye.
Akár 30 méter magasra is megnőnek a tölgy és babérfák, és leveleik olyan sűrű sátort alkotnak, hogy alája nem hatol be a napfény.

Páfrányok, orchideák, gombák és mohák borítják a talajt és a helyi állatvilág számos különlegessége él itt, védett és ritka pókmajmok, kétujjú hangyasün, puma, tukán.
Az erdő négyórányi autóbusz útra van a fővárostól a Montecristo-El Trifinio Nemzeti Parkban. Tazumal romjai A legfontosabb és talán legjobb állapotban megőrzött indián emlék Tazumal maya város romjai a mai Chalchuapa város közelében, mintegy kétórányi autóbusz útra a fővárostól. Tazuma azt jelenti; "a piramis, ahol az áldozatokat megégették". A megint napvilágra került romok csak egy részét képezik a mintegy 10 km2-nyi területnek. A régészek szerint az első település 5000 évvel időszámításunk előtt keletkezett. A látható romok mintegy 1000 évet felölelő időszakból származnak. Az itt megtalált leletek azt bizonyítják, hogy aktív kereskedelmi forgalom volt Tazumal és Panama és Mexico távoli pontjai között.

Éghajlat:
Salvador pici ország, területe akkora, mint az USA Massachusetts államáé, a Csendes óceán partján terül el Közép Amerikában.
Határai nyugaton Guatemala, északon és keleten Honduras, míg délről a Csendes-óceán határolja. Területének nagy része hegység, melyet buja növényzet fed, a csúcsok pedig állandóan a felhőkben bujkálnak. Több mint 25 kialudt vulkán található az országban, a leghíresebbek San Salvador, San Vicente, Santa Ana és San Miguel. Csak területének 6 %-át fedi erdő, a többi mezőgazdasági terület.

Kávé a felföldön, cukor az alacsonyabban fekvő területeken, míg a parti sávban gyapotot termesztenek. Az intenzív gazdálkodás sajnos veszélyezteti az ország környezetét, mivel nincs környezetvédelmi törvénye. Az ország legtöbb folyója szennyezett, és sokan tartanak attól, hogy ha a környezetszennyezés a jelenlegi ütemben folytatódik, 10-15 éven belül nem lesz ivóvíz az országban.

Bár az ipari fejlődés és a turizmus is veszélyt jelent, legfőbb veszély a szemét. A keselyűk köröző csapata jelzi az utak mentén, hol raktak le megint egy adag szemetet. A száraz és nedves évszak váltakozása határozza meg az ország éghajlatát. A nedves évszak májustól októberig tart, gyakorlatilag mindennapos felhőszakadással. November és április között az ország száraz és poros. A napi hőmérséklet alig változik, 30-34 °C között mozog egész évben. A tengerparti alacsonyan fekvő területek melegebbek, mint az ország többi része. San Salvador, a főváros a tengerszint felett 680 m magasan fekszik, így éghajlata kedvezőbb, de még mindig eléggé izzasztó.

Étkezési szokások:
A salvadoriak alaptápláléka általában a casamiento, ez rizs és bab keveréke. Egy másik kedvelt étel a kukoricalisztből készült tészta, sajttal töltve, valamint a kétszer sütött bab. Licuados (gyümölcslevek), kávé és gaseosas (szénsavas üdítőitalok) mindenhol megtalálhatók. A Tic-Tack és a Torito vodkához hasonló helyi italok, melyeket cukornádból állítanak elő, semmiképpen sem a gyenge gyomrúak részére készítik.

Vissza az országlistához

Kapcsolódó utazásokKapcsolódó utazások

  • Nincs kapcsolódó utazás

Kapcsolódó hotelekKapcsolódó hotelek

  • Nincs kapcsolódó hotel