Budapest Hotel, Utazás, Hotel, Szállás, Repülőjegy, Szálloda, Üzleti utazás, Autóbérlés, Transzfer, Kedvezményadó Kártyák, Ország Információk, Biztosítás, Budapest, Magyarország

Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
www.valutavalto.com

OrszáginfókOrszáginfók

Vissza az országlistához

Ecuador

Ecuador, az Egyenlítő országa Dél-Amerika egyik legkisebb állama.

Változatos tájegységei méreténél fogva viszonylag gyorsan bejárhatók. Keleti része, a „Selva” a hatalmas Amazonas-medence szerves része; buja vegetációval borított trópusi esőerdőkkel, dús folyóhálózattal, számos indián népcsoporttal, akik közül többek ősi kultúrájuk megőrzésével, egykori hiedelemviláguk szerint élnek.

Észak-déli irányban az Andok fővonulata húzódik, a hegyláncok közé ékelődő olyan nevezetes öt-hatezer méteres vulkánokkal, mint a Cotopaxi vagy a Chimborazo. Ez utóbbit sokáig a világ legmagasabb hegyének hitték. Nyugatról a „Costa”, azaz a Csendes-óceán partvidéke határolja; homokos partokkal, hangulatos településekkel.

Az ország partvidékétől távol, kb. egyórányi repülőútra fekszik a világ egyik legkülönlegesebb archipelágusa, a Galapagos-szigetek. Egyebek között az itt tett megfigyelések alapján írta meg Charles Darwin korának kiemelkedő tudományos művét a fajok eredetéről és átalakulásáról, amely máig az evolúció elméletének alapja.
Vissza az országlistához

Kapcsolódó utazásokKapcsolódó utazások

  • Nincs kapcsolódó utazás

Kapcsolódó hotelekKapcsolódó hotelek

  • Nincs kapcsolódó hotel