Budapest Hotel, Utazás, Hotel, Szállás, Repülőjegy, Szálloda, Üzleti utazás, Autóbérlés, Transzfer, Kedvezményadó Kártyák, Ország Információk, Biztosítás, Budapest, Magyarország

Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
www.valutavalto.com

OrszáginfókOrszáginfók

Vissza az országlistához

Dominikai Köztársaság

"DON'T WORRY, BE HAPPY!"
- azaz ne idegesítsd magad, légy vidám, hangzik a helybeliek által egyszerűen csak "DOM REP"-nek nevezett ország idegenforgalmi jelszava. A kis karibi államban valóban vidám és könnyű az élet. Kókuszpálmák és homokos tengerpart, azúrkék tenger és Cuba Libre - cubai szabadság (rum és cola). A legtöbb idelátogató számára a Karib-szigetek jelentik a tökéletes kikapcsolódás forrását. Itt valóban nincs hiány napfényben, tengerben és homokban, de érdemes a parti üdülőhelyen vagy a minden kényelemmel felszerelt kirándulóhajó fedélzetén túl is körülnézni, mert a karibi világ számtalan egyéb látnivalót is kínál. Minden szigetnek saját jellegzetes "íze" van, melyet a földrajzi adottságok, a történelem, a kultúra és az ott élő emberek alakítottak ki. A Karib-szigeteken vége-hossza nincs a "tökéletes" kikapcsolódást nyújtó nyaralási lehetőségeknek, ám van egy fontos feltétel: a megfelelő sziget kiválasztása. E választásban és az idő lehető legkellemesebb eltöltésében igyekszünk segítséget nyújtani.

Fontos tudnivalók:
Utazás: egyénileg, menetrendszerinti járatokkal, egy európai átszállással Budapestről Dominika szigetére Santo Domingóba.
Úti okmányok: Magyar állampolgároknak 30 napnál rövidebb tartózkodáshoz vízum nem szükséges, az útlevélnek a visszaérkezéshez képest még 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Belépéskor oda-vissza repülőjegy és szállásfoglalás felmutatása is szükséges.
Időeltolódás: -6 óra a GMT-hez.
Pénznem, devizaszabályok: hivatalos fizetőeszköz a Dominikai Peso, árfolyam tájékoztató jelleggel: 1 USD = kb. 33 DOP. A dominikai peso be- és kivitele tilos. Más valuták be- és kivitele nincs korlátozva, de nagyobb összeget ajánlatos bejelenteni.
Hitelkártyák: a legelterjedtebb hitelkártyákat elfogadják a szállodák.
Egészség: Kötelező védőoltás nincs, csapvíz fogyasztása nem ajánlott, gyümölcsöt csak hámozva fogyasszunk, utcán kapható élelmiszerek fogyasztásától tartózkodjunk.
Öltözködés: szellős nyári viselet szükséges, lehetőleg természetes anyagokból.
Időjárás: az éghajlat szubtrópusi, a hőmérséklet egész évben kiegyensúlyozott, 24-29 C között mozog. A tenger átlagos hőmérséklete 25 C. Kisebb rövid záporokra a délutáni órákban lehet számítani.
Hivatalos nyelv: spanyol, de angolul sokan beszélnek.
Bankok, üzletek nyitva tartása: hétfőtől péntekig 08.00-17.00 óráig, szombaton: 08.00-12.00 óráig. Állami és vallási ünnepeken zárva tartanak.
Áramellátás: 110 Volt. A legtöbb szállodában adapter a szálloda recepcióján kölcsönözhető, vagy a szállodai butikban megvásárolható.

Juan DolioJuan Dolio üdülőközpont a déli parton a főváros, Santo Domingo közelében található (65km). Azoknak ajánljuk, akik szeretik a lágy hullámokat és a csendes nyugodt vizet. Minden szállodának saját partszakasza van, melyet egy kis fal választ el a szabad strandtól. A Juan Dolio-i tengerparton a zátonyok környékén tengeri sün előfordulhat - biztonságosabb, ha műanyagpapucsot húzunk - szállodai üzletben kaphatók. A part finom tengeri homokkal borított. A tűző nap sugarától a pálmafák árnyéka nyújt védelmet.
La Romana - BayahibeLa Romana város közelében van Bayahibe település, mintegy 110km-re Santo Domingotól. Régi halászfalu, a közelében hófehér homokkal borított part és azúrkék tengeröböl húzódik.
Boca Chica a fővárostól 35 km-re fekvő tengerpart igen népszerű a helybéliek körében. Kb. 2 km hoszszú fehér homokos partja kiválóan alkalmas a strandolásra.
Vissza az országlistához

Kapcsolódó utazásokKapcsolódó utazások

  • Nincs kapcsolódó utazás

Kapcsolódó hotelekKapcsolódó hotelek

  • Nincs kapcsolódó hotel