Budapest Hotel, Utazás, Hotel, Szállás, Repülőjegy, Szálloda, Üzleti utazás, Autóbérlés, Transzfer, Kedvezményadó Kártyák, Ország Információk, Biztosítás, Budapest, Magyarország

Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
www.valutavalto.com

OrszáginfókOrszáginfók

Vissza az országlistához

Korfu

Korfu vagy Kerkira - a hazaiak smaragd szigetnek nevezik. A mitológia szerint Asopa, a folyók istene lányának a nevét viseli. A sziget szépsége már régóta vonzotta az isteni és a szent személyeket, mint pl. Ödüsszeuszt vagy Sissit, az osztrák császárnőt.

A rengeteg napsütés, a homokos és sziklás tengerpartok, a hangulatos apró falvak összessége legalább annyira vonzó, mint a görög konyha – mégiscsak más egy helyi tavernában korfui és görög specialitásokat enni, némi gyantás borral, retsinával leöblítve, mint bármely itthoni görög étteremben.

A sziget számtalan látnivalót kínál, így aki nem bírja hosszabb távon a tengerparton sütkérezést, az sem fog unatkozni. Korfu déli részén érdemes meglátogatni a homokdűnékkel körülölelt Korission-tavat, melynek környékén ritka növény- és madárfajok is megfigyelhetők, csakúgy, mint az Andinioti-lagúnánál. A sziget közepén fekvő Ropa-völgy a golfosok paradicsoma, Achilleionban pedig kihagyhatatlan Sissy, az osztrák császárné által építtettett palota. Szintén ezen a környéken található Európa egyik legnagyobb vízi vidámparkja, az Aquapark, Agios Ioannisban. 

Észak felé haladva a Pantokrátor-hegy jelent igazi kihívást a túrázóknak, és a közelében lévő elhagyott velencei faluban is tehetünk egy kis sétát. A keleti partvidéken fekvő főváros, Kerkira a helyi viszonyok között nagyvárosnak számít. Sikátorokkal átszőtt óvárosában a rengeteg műemlék és érdekes múzeum mellett a régi erőd és a kikötő, Paleopolis városrészben pedig egy római fürdő romjai és az Artemisz-szentély a legkedveltebb látnivalók.

Korfu város
Pezsgő életű város, melynek templomai, palotái a velencei a görög és a bizánci építészet alkotásai. A városba érve rögtön feltűnik a Régi erőd (Paleo Frouri). Hosszú órákat tölthet az ember az Óváros szűk, macskaköves sikátorai között bolyongva, miközben a magas házak szoros ölelését egy-egy parányi, pálmafával övezett terecske, egy egyszerű kis templom látványát élvezi. A Szpinada teret, Európa legszebb terét övező épületek a sokféle nemzeti eredetük ellenére harmonikus együttesbe olvadnak össsze. A tér északi oldalát az 1819-ből származó Szent Mihály és György palota foglalja el, mely jelenleg az Ázsiai Művészetek Múzeumának ad otthont. A lenyűgöző méretű földszinti főterem két sor jón oszlopán az Odüsszeia ismert jelenetit fedezhetjük fel.

Roda (37 km), a hangulatos halászfalu Régészeti Múzeuma római kincsek értékes gyűjteményét rejti. Paleokasztritsa (25 km) gyönyörű vidéke két félszigetből és öt kis öbölből áll, melyekben könnyűbúvárok és szigonypuskás halászok százai kutatják a változatos tengeri élővilágot. A település 13. századból származó kolostora figyelemre méltó árkádos udvarral rendelkezik, múzeumában késő bizánci ikonokat állítottak ki. A kolostorral szemben egy szikla áll ki a tengerből, melyet a „kővé vált hajónak” neveznek: a legenda szerint ez volt Odüsszeusz hajója, amelyet a haragvó Poszeidon kővé változtatott.

A palokastritsai férfi monostor
Az épületegyüttes Paleokastritsa központjában egy dombon áll, ahova egy kiépített aszfalt úton juthatunk fel. Állítólag a legrégebbi monostor a szigeten és a mai napig is szerzetesek lakják, akik itt élnek és alkotnak. A monostor korabeli feljegyzések alapján 1228-ban épült, ám mai formáját csak a 18. században nyerte el. A monostorban megcsodálhatunk egy gazdagon díszített templomocskát, melyet Máriának szenteltek, illetve egy ikonfestő múzeumot is berendeztek, amelyben rengeteg korabeli tárgyat nézhetünk meg. A monostor kertje meseszép virágokkal és növényekkel tarkított, és innen látni az alattunk elterülő  paleokastritsai öblöket és sziklákat is.  Fontos szabály: a monostor területére csak fedett vállakkal és fedett térdel szabad belépni, erre figyeljünk oda!


 

Vissza az országlistához

Kapcsolódó utazásokKapcsolódó utazások

  • Nincs kapcsolódó utazás

Kapcsolódó hotelekKapcsolódó hotelek

  • Nincs kapcsolódó hotel