Budapest Hotel, Utazás, Hotel, Szállás, Repülőjegy, Szálloda, Üzleti utazás, Autóbérlés, Transzfer, Kedvezményadó Kártyák, Ország Információk, Biztosítás, Budapest, Magyarország

Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
www.valutavalto.com

OrszáginfókOrszáginfók

Vissza az országlistához

Zöld– foki Köztársaság

Terület: 4 033 km2
Népesség: 370 000 fő
Főváros: Praia
Hivatalos nyelv: portugál
Pénznem: 1zöld-f.közt.escudo=100centavo
Időzóna: CET -2 óra (GMT -1 óra)
Áramforrás: 220V
Magyar Követség: Lisszabon, 1300, Calcada de Santo Amara 85Tel: 351-1-364-5928. Fax: 351-1-363-2314 Gyenge András
Vízum: I
Útlevél szükséges: I
Országhívószám: + 238

Miért érdemes ide utazni:
Az Atlanti Óceán e 15 apró szigete egyetlen más szigethez sem fogható. Dűnék, holdbéli tájak, hatalmas szakadékok, meredek partok, vulkánok, magas hegyek alpesi növényvilág álomszép strandok és igazi búvárparadicsomok váltják itt egymást.
Javasoljuk azoknak, akik az újat keresik, szeretik a változatos természeti látványosságokat, szeretnek szörfözni és búvárkodni, nem utolsósorban: napfényre, kellemes időjárásra és nyugalomra vágynak.

A lakosok életstílusa kellemes keveréke a kreolnak, afrikainak és portugálnak.
Az itt élők büszkén mutatják be vendégeiknek szeretett országukat. Zenéjükben- mely a portugál fado, a marokkói és a brazil ritmusok keveréke – nemcsak sajátos identitásuk, de a hazájuk iránti szeretet is kifejezésre jut.

A szigetek a szörfözők és a búvárok paradicsoma. Akik valami egészen különösre vágynak, akik szeretik a természetet, a napfényt, a nyugalmat, akik szeretnek szörfözni, búvárkodni, látogassanak el ezekre a csodálatos, Európától bő 8 órányi repülőútra fekvő szigetekre. A szigetek két csoportot alkotnak: Széloldali és Szélárnyékos szigetekre osztódnak. A szigeteken rengetek kíváló búvárhely van , melyek között sok 16.sz-i hajóroncs is van. Ideális más vízisportok számára is pl.ragyogó feltételek vannak a szörföléshez. A szigeteken a könnyűipar, kézművesség feljett, a napi piacokon páratlan gazdagságú gyümölcs és zöldség kínálat mellett a helyi kézművesek termékei között is válogathatnak az utazók.

Nagyszerű terep búvárkodásra és túrázásra, pezsgő éjszakai élet és csendes, eldugott sarkok egyaránt jellemzik a szigeteket. A szigeteket az afrikai, portugál, mediterrán és latin elemekből ötvöződő sajátos „Cabo” hangulat uralja. Az üdülő turizmus ugyan már megvetette itt a lábát, de a Zöldfoki szigetek még mindig romlatlan és érintetlen.
A szigetek kiemelkedő természeti adottságai közé tartozik gazdag halvilága és koralljai. Találkozhatunk itt papagáj hallal, kék bálnával, palackorrú delfinnel és zöld teknőssel, sokszínű trópusi madarakkal, és a hatalmas zöldfoki gekkóval is.

Látnivalók:
Sao Tiago:
A központi sziget Sao Tiago, itt található a főváros, Praia is. A főváros nem a szigetek legszebbik városa (ez a kitüntető cím Mindelo-t illeti), de nagyon kellemes hely, belvárosa egy sziklás fennsíkra épült, melynek neve Platô. A város két strandja a központtól nyugatra található.
Praia-tól 10 kilométerre nyugatra fekszik Cidade Velha (Öreg Város), amely a legrégibb portugálok által épített város a szigeteken. Nagyszerű panorámában lehet részünk, ha felkapaszkodunk Fort Real da Sao Felipe-ig. Praiai-tól 20 kilométerre található a legközelebbi zöldellő földműves telep, Sao Domingos. Itt van néhány üzlet, ahol kaphatók a helyi kézműipar remekei. Sao Tiago északi végében fekszik a sziget második legnagyobb települése, Tarrafal, mely strandjairól híres. Ide menetrendszerinti busszal juthatunk el a fővárosból.

Sal:
Sal, a sík, sivatagos sziget az európai társasutak egyik kedvelt állomása. Számukra Santa Maria a legalkalmasabb célpont. Az egyéni utazók a sziget központját, Espargos-t keressék fel, itt könnyen találhatnak éttermet és panziót maguknak. Ezen a szigeten van a nemzetközi repülőtér is, Sal és Praia közötti naponta közlekedik repülőjárat, de hetente kétszer hajó is indul innen.
A lapos sziget vulkanikus eredetű. Nevét onnan kapta, hogy a szigeten található vulkán kráterében különleges sókirtályokat találtak a felfedezők.

Pedra da Lume salt pits:
a kis kráterbe szivárgó tengervíz sójából alakultak ki a különleges formájú kristályok, különleges mély-rózsaszín színükkel páratlan látványt nyújtanak.

Buracona Pools:
a tengerparti bazaltba különleges medencéket alaklított ki a tenger, melyekben egyedülálló flóra és fauna alakult ki.

Palmeiras:
bájos halászfalu ősi emélkekkel és festői piaccal.

Sao Vicente:
Sao Vicente a Zöldfoki szigetek második legfontosabb szigete. Itt van a szigetek legpezsgőbb életű városa, Mindelo. Mindelo rendelkezik a legmélyebb vizű kikötővel, számos bár és szórakozóhely van itt, és az éttermek is vetekszenek a Praia-iakkal. Festői gyarmati házai nagyrészt kétemeletesek, erkélyekkel és redőnyös ablakokkal.

Santo Antao:
Santo Antao a legszebb szigetek egyike, ez a legzöldebb sziget, egyike azon kevés szigetnek, ahol sok fa található. A sziget egyik települése sem különösebben érdekes, de dombos és dús növényzetű belső területei nagyszerű terepet jelentenek a túrázóknak. Ugyancsak kiváló kiránduló-hely Brava, amely a legkisebb a Zöldfoki szigetek lakatlan szigetei közül.
Vissza az országlistához

Kapcsolódó utazásokKapcsolódó utazások

  • Nincs kapcsolódó utazás

Kapcsolódó hotelekKapcsolódó hotelek

  • Nincs kapcsolódó hotel