Budapest Hotel, Utazás, Hotel, Szállás, Repülőjegy, Szálloda, Üzleti utazás, Autóbérlés, Transzfer, Kedvezményadó Kártyák, Ország Információk, Biztosítás, Budapest, Magyarország

Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
www.valutavalto.com

OrszáginfókOrszáginfók

Vissza az országlistához

Venezuela

Országnév: Venezuelai Köztársaság
Népesség: 20 250 000 fő
Kiterjedés: 912 050 km2
Főváros: Caracas
Lakosság: mesztic (70%), fehér (17%), néger (7%), indián, mulatt (6%).
Hivatalos nyelv: spanyol.
Vallás: római katolikus, (75%) törzsi vallású (23%).
Időeltolódás: -5 óra.
Pénznem: bolívar. 1 VEB = 100 centimo. Az USD és az American Express utazási csekkek széles körben, nemzetközi hitelkártyák általában mindenhol elfogadottak. A belföldi és külföldi fizetőeszközök be- és kivitele nem korlátozott. Az USD kivitele ajánlott.
Vízum: vízum nem szükséges.
Egészségügyi előírások: kötelező a sárgaláz elleni védőoltás. Csak ásványvíz fogyasztása javasolt.
Időjárás: trópusi. Esős évszak áprilistól októberig.
Öltözködés: Novembertől májusig az éghajlat száraz, meleg, ezért a könnyű, pamut ruházat ajánlott, de esténként a levegő kissé lehülhet, ezért érdemes néhány melegebb ruhát is csomagolni.
Közlekedés: Az utak minősége jó, a benzin pedig olcsóbb, mint Európában. Egyes taxi-vállalatok csak rövidebb távon szállítják az utasokat. Ezek úti céljai a szélvédőn vannak feltüntetve. A magántaxik ugyan drágábban, de bármilyen úti célra vállalnak utasszállítást. A busz-összeköttetés jó, az árak mérsékeltek. Gépkocsi-bérléshez nemzetközi jogosítvány és hitelkártya szükséges.
Elektromosság: 110 V.

A Dél-Amerika északi részén fekvő ország mintegy 2800 km-es partszakaszon érintkezik a Karib-tengerrel és az Atlanti-óceánnal. Venezuela déli részén a Guyannai-felföld őserdővel borított, 2000 m fölé nyúló hegyei terülnek el. Északon az ország legmagasabb csúcsát is hordozó Andok termékeny medencéket körülölelő láncai hálózzák be az országot. A két hegyvidék között terül el az Orinoco által feltöltött, szavannás síkság. Az északon fekvő Maracaibói-medence lagúnás partvidéke óriási kőolajkészletet rejt.
Spanyol eredetű nevének jelentése "Kis Velence", mely a cölöpökre épített indián falvakra utal. Az 1919-30 között Nagy-Kolumbia részeként nyilvántartott terület 1830-ban nyerte el függetlenségét. A Kolumbusz Kristóf által felfedezett spanyol gyarmat földje kőolajban, vasércben, gyémántban és bauxitban igen gazdag. A kivitel jelentős részét a kőolaj-feldolgozás és a gépgyártás adja. Mezőgazdaságát kétarcúság jellemzi: egyrészt felesleggel rendelkezik az élvezeti növényekből (kakaó, dohány, kávé), valamint banánból és cukornádból. Másrészt a gazdaság nem képes kielégíteni a lakosság élelmiszer-szükségletét, így jelentős behozatalra (búza, kukorica, bab, zöldségfélék, hús) szorul. Az ország jelentős részén legeltető állattenyésztés (szarvasmarha, kecske) folyik.

Sportolási lehetőségek:
Vízi sportok: a turisták számára többféle sportolási lehetőség adódik Venezuelában. A jetskizés és a banánlovaglás nagy népszerűségnek örvend a strandokon. A vízisíelés, szörfözés és búvárkodás csupán ízelítő a számos lehetőség közül. A tenger - az élővilágon kívül - több hajóroncsnak is otthont nyújt, melyek még a gyarmati időkből származnak.
Venezuela a horgászok paradicsoma. A helyi ügynökségeknél horgászfelszerelés bérlésére is van lehetőség, akik horgásztúrákat is szerveznek az érdeklődők számára.
Lehetőség van továbbá hegymászásra, barlangászásra, illetve túrázásra Venezuela káprázatos vidékein.

Főbb látnivalók:
Canaima: Egykoron indián település volt. Itt találjuk az angyal vízesést, melynek teljes magassága 979 méter. Megszakítatlan esése 807 méter, mely tizenhatszorosa a Niagarának.
Merida: A város az egyik legnépszerűbb turistacélpont az országban, fő érdekessége a teleferico, mely a világ legmagasabban fekvő és leghosszabb siklóvasútja.
Margarita-sziget: Venezuela legnagyobb szigete, területe 902 km2. A sziget jelentős része nemzeti park.

Playa el Agu
Közkedvelt turistacélpont a sziget északkeleti részén, ahol 5 km hosszú, kókuszpálmákkal szegélyezett, finomhomokos tengerpart található. Sok szálloda, üzlet és étterem is épült a part mentén.
Transzfer a repülőtértől: kb. 50 perc.

Playa Puerto Cruz / Puerto Viejo - Pedro Gonzales-öböl
A sziget egyik legszebb tengerpartja, mely egy öbölben található. Itt épültek a sziget legelegánsabb szállodái. A tengerpart finomhomokos, a szállodákat dűnék és az azúrkék Karib-tenger övezi. Juan Griego városka közelsége kellemes sétákra ad lehetőséget. A környéken több szép taverna található.
Transzfer a repülőtértől: kb. 50 perc.

Vissza az országlistához

Kapcsolódó utazásokKapcsolódó utazások

  • Nincs kapcsolódó utazás

Kapcsolódó hotelekKapcsolódó hotelek

  • Nincs kapcsolódó hotel