Budapest Hotel, Utazás, Hotel, Szállás, Repülőjegy, Szálloda, Üzleti utazás, Autóbérlés, Transzfer, Kedvezményadó Kártyák, Ország Információk, Biztosítás, Budapest, Magyarország

Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
www.valutavalto.com

OrszáginfókOrszáginfók

Vissza az országlistához

Uruguay

Államforma: köztársaság
Főváros: Montevideo
Terület: 176 220 km2
Népesség: 3 334 074 fő
Hivatalos nyelv: spanyo, portugál
Vallás: katolikus (66%), protestáns (2%)
Időeltolódás: -5:00

Bár területben lemarad dél-amerikai társai mögött, látnivalóban felveszi velük a versenyt. Dél-Amerika legérdekesebb fővárosával büszkélkedhet. Csábító gyarmatosítás kori városok és nemzetközi hírnevű tengerpartok várják a látogatót.

Általános leírás:
Montevideo A főváros, Montevideo egyben az ország egyetlen nagyvárosa, a Rio de la Plata partjain fekszik, szemközt Buenos Aires-szel. Épületeinek többsége a spanyol és olasz építészet stílus jegyeit hordozza, de találhatunk szecessziós épületeket is.

A legtöbb figyelmet az óváros - Ciudad Vieja - érdemli, mely egy félszigeten, a kikötő közelében helyezkedik el, valamint a Plaza Independencia, a közelében működő kereskedelmi központ . Ha meg akarjuk ismerni a várost, a Plaza Independencia-tól induljunk, ami a város legnagyobb tere. A tér oldalában találjuk a feketemárványból épült de Artigas Mauzóleumot, melynek tetejét egy nemzeti hős szobra díszíti. A Salvo Palota 1927-es építésekor a kontinens legmagasabb épületének számított 26 emeletével. A Constitución Plaza-tól nem messze található a város legrégebbi középülete az Iglesia Matriz.

 Számos múzeum várja az érdeklődőket. A Nemzeti Történelmi Múzeum négy különböző korból származó otthont mutat be, a del Gaucho és de la Moneda Múzeum az ország cowbox múltját mutatja be. A Mercado del Puerto hajdan Dél-Amerika legjobb kikötője volt most piaci árusoknak és mutatványosoknak ad otthont. Ha régiséget vagy emléktárgyat szeretnénk vásárolni, a Feria de Tristán Narvaja piactér felé induljunk. A legjobb szórakozóhelyek, éttermek és bárok a régi belvárosban vannak.

Littoral Az ország legértékesebb mezőgazdasági területe a de la Plata és Uruguay folyók találkozásánánál fekszik. Legérdekesebb városa Colonia, amely a gyarmatosítás korából maradt fenn szűk, kanyargós utcáival és fehérre meszelt épületeivel.

Horgászhatunk, evezhetünk a Mercedesben, ha pedig a kultúra érdekel, Paysandúban a második legnagyobb városban több múzeum várja a látogatókat. A Riviéra A Montevideotól keletre fekvő területek a leginkább nyugatiasak, megszámlálhatatlan szálloda és vizi sportolási lehetőség várja az utazót.

Rögtön a főváros mellett Atlántida és Piriápolis a legközelebbi fürdőhely, ahol a tenger élvezete mellett kirándulhatunk is a Cerro Pan de Azúcar dombra vagy Minasba. A legismertebb partszakasz a Punta del Este, Dél-Amerika legcsillogóbb strandja. Jachtok, golf klubok, kaszinók és fényűző hétvégi házak lepik el ennek környékét. Partja első osztályú, a Gorritti szigeten pedig még jobbak találhatók egy 18. századi erőd romjai mellett. A de Lobos sziget természetvédelmi terület hatalmas oroszlánfóka állománnyal büszkélkedhet.

Éghajlat:
Uruguay a legkisebb spanyolajkú ország Dél-Amerikában. Keletről az óceán, északról Brazília, nyugatról Argentína fogja körbe. Az ország felszínét két alacsony hegylánc, a Cuchilla de Haedo és Cuchilla Grande szeli át.

A főváros Montevideo síkságon fekszik, és tőle keletre terül el a lankás tengerpart. Az országot öt folyó szeli át, mindegyik az Uruguay folyóba ömlik. Az időjárás kellemes, még télen sincsenek fagyok. A tél júniustól szeptemberig tart, az átlaghőmérséklet ilyenkor 10-16°C, a nyár sem túlságosan forró, többnyire 21-28°C a jellemző, és decembertől márciusig tart. Az eső egész évben egyenletesen oszlik el, mennyisége nem jelentős: 1000 mm.

Étkezési szokások:
Az uruguayiak megrögzött húsevők, legfontosabb eledelük a marhahús ebből készül a híres chivito steak. Teát vagy mate teát fogyasztanak hatalmas mennyiségekben. Emellett jó borairól és kellemesen hűsítő söreiről híres az ország.

Vissza az országlistához

Kapcsolódó utazásokKapcsolódó utazások

  • Nincs kapcsolódó utazás

Kapcsolódó hotelekKapcsolódó hotelek

  • Nincs kapcsolódó hotel