Budapest Hotel, Utazás, Hotel, Szállás, Repülőjegy, Szálloda, Üzleti utazás, Autóbérlés, Transzfer, Kedvezményadó Kártyák, Ország Információk, Biztosítás, Budapest, Magyarország

Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
www.valutavalto.com

OrszáginfókOrszáginfók

Vissza az országlistához

Ukrajna

Államforma: köztársaság
Főváros: Kijev
Terület: 603 700 km2
Népesség: 52 118 000 fő
Hivatalos nyelv: ukrán, orosz
Vallás: ortodox 76%, katolikus 14%, zsidó 1%, egyéb 9%
Időeltolódás: +1:00

Ukrajna nem a világ leglátványosabb országa, de a vendégszerető emberek a remek építészeti emlékek és a végeláthatatlan sztyeppék megérnek egy utazást. A nem túl szép ipari városok mellett a távolabbi vidékeken gyönyörű, nyugodt kis falvakat találunk, ahol az embernek az érzése, hogy visszacsöppent a régmúltba. A városok szinte mindegyikére egy furcsa kettősség jellemző, a modern építészet "gyöngyszemei" mellett gótikus, bizánci és barokk építészeti remekeket találunk. Szinte minden városban van egy csodás több száz éves székesegyház, valamint a népi építészetet bemutató skanzen is.

Általános leírás:
Kijev
, a főváros, rengeteg szenvedést és pusztítást élt át történelme során. Feldúlták a tatárok, a nácik és visszafejlesztették a szovjetek.

Az óváros leghíresebb látnivalója a XI. századi Szent Szófia Székesegyház, belsejében gyönyörű freskókkal és mozaikokkal. Pár méterre innen kezdődik a város bevásárló utcája, a Krescsatyik utca. Pár háztömbbel odébb van a Csernobil Múzeum, mely a világ legszörnyűbb atomkatasztrófáját mutatja be örök tanulságul. A Történeti Múzeumban és a Kincstárban megcsodálhatjuk a németek és az oroszok által véletlenül Kijevben felejtett kincseket. Köztük a felbecsülhetetlen értékű, Kr.e. 4. századból származó szkíta arany kincseket. Érdemes ellátogatnunk a Népi Építészeti Múzeumba, ahol az elmúlt 400 év építészeti stílusaival ismerkedhetünk meg.

Lvov legszebb épületei a római katolikus dóm, a Bojim kápolna és az Apteka Múzeum, amelyben érdekes régi gyógyászati eszközöket találhatunk. Lvovban is van egy csodálatos skanzen, faházakat, szélmalmokat, fatemplomokat mutatnak be a látogatóknak.

Odessza egyszerre tengerparti fürdőhely és piszkos kikötő. Híres a város operája, Régészeti Múzeuma, Tengerészeti Múzeuma és az Irodalmi Múzeuma. A város alatt 1000 km hosszú alagútrendszer húzódik, melynek egyik ágát Partizán Múzeumnak rendezték be. Jalta, a Krím félsziget legjelentősebb városa, gyönyörű fürdőhely. A tengerparton pálmákkal, éttermekkel díszített sétányok találhatók. A városban található a Csehov Múzeum, ahol a nagy orosz drámaíró életének utolsó öt évét töltötte.

Éghajlat:
Ukrajna Európa második legnagyobb országa, Oroszországgal, Fehéroroszországgal, Lengyelországgal, Szlovákiával, Magyarországgal, Romániával és Moldáviával határos. Két tenger mossa partjait: a Fekete-tenger és az Azovi-tenger. Ukrajna szinte teljes egészében egy óriási síkság, egyedül a Kárpátok nyúlványai törik meg az egyhangúságot. Több mint 3000 folyó található az országban. Az éghajlata mérsékelt, legmelegebb hónap a július, a leghidegebb a január. A legcsapadékosabb hónap a június és a július.

Étkezési szokások:
Az ukrán konyhát leginkább az egyszerűség jellemzi, főképpen gabonaféléket és burgonyát, káposztát és gombát fogyasztanak. A húst általában sütik. A desszertjeik tetejére mézet és gyümölcsöket, erdei bogyókat tesznek. A leghíresebb ukrán étel a saló, és a borscs (zöldség és répaleves tejszínnel). A legnépszerűbb ital a burgonyából, búzából vagy rozsból készített vodka.

Vissza az országlistához

Kapcsolódó utazásokKapcsolódó utazások

  • Nincs kapcsolódó utazás

Kapcsolódó hotelekKapcsolódó hotelek

  • Nincs kapcsolódó hotel