Budapest Hotel, Utazás, Hotel, Szállás, Repülőjegy, Szálloda, Üzleti utazás, Autóbérlés, Transzfer, Kedvezményadó Kártyák, Ország Információk, Biztosítás, Budapest, Magyarország

Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
www.valutavalto.com

OrszáginfókOrszáginfók

Vissza az országlistához

Togo

Államforma: köztársaság
Főváros: Lomé
Terület: 56 785 km2
Népesség: 3 899 000 fő
Hivatalos nyelv: francia
Vallás: törzsi vallású 50%, keresztény 35%, mohamedán 15%
Időeltolódás: -2:00

Ha népszeruségi versenyt rendeznének a nyugat-afrikai országok között, Togo minden bizonnyal jó eséllyel indulhatna. Bár mindössze egy vékonyka földcsík az egész ország, az utazók mégis elragadtatva számolnak be itteni élményeikrol. Fovárosa, Lomé és a környezo partok jelentik a vakációzók számára a legnagyobb vonzerot, a különleges helyekre vágyók pedig le lesznek nyugözve egyedülálló falusi kultúrájától, nyüzsgo piacaitól és fesztiváljaitól. A közelmúltban lezajlott politikai zurzavarok sok turistát elbátortalanítottak az ide való utazástól, de Togó fo attrakciói érintetlenek maradtak.

Általános leírás:
Lomé A 90-es évek politikai zurzavarai elott Lomé volt Nyugat-Afrika gyöngyszeme. Mindenki, aki átutazott a régión, megállt itt néhány napra.

 Manapság azonban az utazók többsége fél idejönni, az üzletek nagy része épp csak megél. A Place de lIndependence-en áll Eyadéma elnök és anyjának bronzszobra, melyeket a polgári zavargások idején eltávolítottak innen.

A Palais des Congres-ben volt az Eyadéma párt fohadiszállása, a palota mögött van a Nemzeti Múzeum. A város központjában van a Nagy Piac, ahol a modern iparcikkektol a tradicionális afrikai ételekig és kézmuves termékekig minden kapható. batikolt szövetekért, faszobrokért és borárukért a csendesebb Muvészfalut érdemes felkeresni.

A központtól nyugatra található Marché des Féticheurs piacon keressük a varázsszereket, szárított állati szerveket és egyéb, a tradicionális gyógyításhoz használt felszereléseket.

Togoville A Togo tó északi partján fekszik Togoville. A helyi látványosságok közé tartozik a fonök háza, a templom és az Artisanal, mely egy muvészi alkotóközösség. A közeli templomban gyönyöru ólomüveg ablakok láthatók, illetve híres afrikai mártírok halálát ábrázoló festmények.

Az érdekességek közé tartozik még a Maison Royal, ahol a helyi fonök él, udvartartásával és csillogó arany Mercédeszével együtt.

A Togo tó bilharzia mentes vizében vitorlázhatunk, vízisízhetünk, és megkérhetünk egy helyi halászt, hadd kísérjük el napi portyájára. Aného Lométól keletre van Aného, mely 1920-ig a gyarmati fováros volt. Bár már nem olyan a város, mint fénykorában volt, de azért érdekes sétálni egyet megmaradt épületei között és figyelni a halászok mindennapi tevékenységeit, amint késo délután navigálják hajóikat és behúzzák hálóikat. Éjjel a legpezsgobb itt az élet, amikor az étkezdék és a zenészek megtöltik a levegot illattal és hangokkal.

Néhány kilométerre északra fekszik Glidji, ahol az ország egyik különlegessége, a Guin fesztivál zajlik szeptember második hetében.

Éghajlat:
Az afrikai kontinens nyugati nyúlványának déli végében fekszik Togo a Guineai öböl partján. Északról Burkina Faso, keletrol Benin, nyugatról pedig Ghána határolja. Kétszer akkora területen, mint Belgium, Togo egy hosszú, vékony földcsík, közel ötször olyan hosszú, mint amilyen széles. 55 km-es partszakaszának homokos lagúnáitól az ország észak felé emelkedik egészen a köves hegyekig és fennsíkokig, melyeket dús erdok borítanak. Decembertol januárig a poros, száraz harmattan szelek fújnak az északi sivatagok felol. Togón az esos évszak áprilistól júliusig tart, bár a rövidebb esos idoszakok gyakoriak október és november között. Az ország legmelegebb idoszaka február közepétol április közepéig tart.

Étkezési szokások:
A togói konyha Nyugat-Afrika egyik legjobbja, és számos helyen ki is próbálhatjuk, különösen Loméban. Majdnem mindent valamilyen szószban szolgálnak fel, és a legtöbb fogást rizs, pate (kukoricából, zabból, maniókából vagy yamgyökérbol készül), ablo (kukoricából és cukorból készítve), monplé (fermentált kukoricából készül) vagy foufou (ki tudja mibol készül) kíséri.

Az egyik leggyakoribb étel a rizs mogyoróolajjal. Minden területnek megvan a saját ételspecialitása. A partok mentén a lamounou déssi vagy sauce de poisson (friss halból készült szósz) a legnépszerubb, illetve a rákból, spenótból, paradicsomból, padlizsánból készült szószok is. A togói ételek között említésre méltó még a fott csiga, a füstölt kecske, a grillezett csirke chilliszósszal és a töltött yamgyökér. Pálmabort és tchakpallo-t (erjesztett zab) isznak.

Vissza az országlistához

Kapcsolódó utazásokKapcsolódó utazások

  • Nincs kapcsolódó utazás

Kapcsolódó hotelekKapcsolódó hotelek

  • Nincs kapcsolódó hotel