Budapest Hotel, Utazás, Hotel, Szállás, Repülőjegy, Szálloda, Üzleti utazás, Autóbérlés, Transzfer, Kedvezményadó Kártyák, Ország Információk, Biztosítás, Budapest, Magyarország

Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
www.valutavalto.com

OrszáginfókOrszáginfók

Vissza az országlistához

Tenerife

A Kanári-szigetek a Ráktérítohöz közel, Afrika szaharai övezetétol nem messze találhatóak. Szigetekrol lévén szó, az Atlanti-óceán befolyásolja az idojárást, így mindig nyárias meleg van, azonban soha nincsen elviselhetetlen hoség.

A hét nagyobb és a hozzájuk kapcsolódó több kisebb szigetbol álló szigetcsoport vulkanikus eredetu, ezért a domborzat és a növényzet változatos: trópusi, oázisszeru területek, száraz, sivatagias fennsíkok, lávakozettel borított hegyoldalak.

A szigetek mégsem errol, hanem hosszú évtizedek óta a híres homokos tengerpartjaikról és üdülohelyeikrol ismertek. A szigetcsoport télen a hideg európai országokból érkezo turisták valóságos Kánaánja, hiszen a nap itt mindig süt, meg-megcsillan az Óceán azúrján, az égbolt pedig mindig kék.

A szállodák medencéinek vizét a legtöbb helyen futik, a napozáshoz pedig mindig kelloen meleg a nappali homérséklet. A Kanári-szigetek üdüloparadicsomai minden korosztály számára ideális kikapcsolódási és feltöltodési lehetoséget nyújtanak, hogy a hosszú és téli hónapok elviselhetobbek legyenek.

Tenerife: Tenerife a szigetcsoport legnagyobbja, amelyet a sziget középvonalában húzódó, Spanyolország legmagasabb hegysége a Teide oszt ketté. Így alakulhatott ki a helyi felfogás szerint is rendkívül elhatárolt déli (Tenerife Sur) és északi (Tenerife Nord) üdüloövezet. Az északi part mérsékeltebb éghajlatú, gyakrabban felhos, de különleges növényekben és élovilágában gazdagabb. A déli partvonal mikroklímája különbözik az északitól, ez a melegebb és szárazabb vidék. Itt található a népszeru Playa de las Americas üdülo-negyed is. Ez a régió az utóbbi évek során a fiatalok körében vált egyre népszerubbé, mivel az üdülohely hangulatát meghatározzák a szállodakomplexumok, apartman házak, éttermek, üzletek diszkók és egyéb szórakozóhelyek. Azonban Tenerife történelmi, építészeti érdekességekben és természeti szépségekben is gazdag.

Vissza az országlistához

Kapcsolódó utazásokKapcsolódó utazások

  • Nincs kapcsolódó utazás

Kapcsolódó hotelekKapcsolódó hotelek

  • Nincs kapcsolódó hotel