Budapest Hotel, Utazás, Hotel, Szállás, Repülőjegy, Szálloda, Üzleti utazás, Autóbérlés, Transzfer, Kedvezményadó Kártyák, Ország Információk, Biztosítás, Budapest, Magyarország

Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
www.valutavalto.com

OrszáginfókOrszáginfók

Vissza az országlistához

Szomália

Államforma: köztársaság
Főváros: Mogadishu
Terület: 637 657 km2
Népesség: 8 302 000 fő
Hivatalos nyelv: szomáli
Vallás: mohamedán 99%, egyéb 1%
Időeltolódás: +1:00

Szomália öröme, amit a függetlenség elérése felett érzett, rövid életű volt, mert a megválasztott elnök, Mohammed Siad Barre a vele egyet nem értő emberek bebörtönzésével, megkínzásával vagyis tömören kivégzésével kezdte meg kormányzását. Az Etiópia ellen vívott háborúk harcedzett katonái hamar lázadásokat szítottak és évtizedeken családok és törzsek háborúinak színterévé változtatták az országot. A harcok tetőpontjukat 1989 júliusában érték el, amikor Barre kivégző osztagai lemészároltak 450 muzulmánt, akik szellemi vezetőjük bebörtönzése ellen tüntettek. Ezek után az elnök uralma rövid volt, az általa kiirtandónak tartott törzsek egyesített hadseregei rövidesen a déli hegyekbe üldözték. Az egység Barre eltávolítása után nem tartott sokáig, hamarosan az ország darabokra hullott és törzsek közötti polgárháború színterévé vált. Az ENSZ folyamatos erőfeszítései egy tűzszüneti megállapodás létrehozására, mind kudarcot vallottak. Az egyik törzs, az Isaq elszakadt Szomáliától és független államot kiáltott ki az északi területeken saját zászlóval, pénzzel és hadsereggel. Máshol általános törvénynélküliség, káosz és bizonytalanság uralkodik.

Veszélyes ország! Az utazó számos lehetőség közül választhat, ami elveheti kedvét a látogatástól. Nincs megfelelő mennyiségű élelmiszer, kevés és rossz az ivóvíz, nincs infrastruktúra vagy orvosi ellátás, a kolera nemrégiben söpört végig az országon. Nincs államhatalom, mely biztonságot teremtene vagy a rendőrséget muködtetné, a külföldi diplomaták mind hazamentek. Azon kevés dolgok közül, amivel Szomália rendelkezik, a túszejtés, rablás és a felfegyverzett emberek a legjellemzőbbek.

Vissza az országlistához

Kapcsolódó utazásokKapcsolódó utazások

  • Nincs kapcsolódó utazás

Kapcsolódó hotelekKapcsolódó hotelek

  • Nincs kapcsolódó hotel