Budapest Hotel, Utazás, Hotel, Szállás, Repülőjegy, Szálloda, Üzleti utazás, Autóbérlés, Transzfer, Kedvezményadó Kártyák, Ország Információk, Biztosítás, Budapest, Magyarország

Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
www.valutavalto.com

OrszáginfókOrszáginfók

Vissza az országlistához

Szlovénia

Szlovéniát gyakran nevezik Európa zöld szívének, mivel rengeteg az erdő és az érintetlen terület az 1-2000 méter magas hegyek között.

Télen a legtöbb helyen sokáig megmarad náluk a hó, ezért nyugodtan lehet arra számítani, hogy a síelésnek, korcsolyázásnak, snowboardozásnak még április elején sem lesz errefelé akadálya.
Nem sokan tudják, hogy a szlovének tényleg vének, már ami a síelést illeti: 1689-ből származik ugyanis egyik nyelvemlékük, amely leírja, hogyan közlekedtek az akkori hegyvidéki emberek sítalpakon a völgyek között.
A jó isten is megáldotta ezt a népet, mivel azt is megtehetik a szlovének, hogy nyár elején reggel a Júliai-Alpok valamelyik gleccserében síelnek egyet, aztán délután már Portorozsnál lubickolnak az Adria vizében.

A síelés persze elég tág fogalom, síelést, hódeszkázást, jégfalmászást és szánkózást is jelenthet, szaunázással és erőteljes forralt bor-fogyasztással megspékelve. A felfrissülés viszont minden esetben garantált.
A választék meglehetősen széles: Svájc, Francia- és Olaszország, Ausztria, Szlovákia. A kalandvágyóbbak a Brassó melletti Sinaiára vagy Kanadára esküsznek, a polak-wenger barátság hívei pedig Zakopane felé veszik ilyenkor az irányt. Aki mégsem tudna dönteni, az menjen csak ide, a szomszédba, Szlovéniába.
Általában két-három idegen nyelven beszélnek, de a határ mellett sok helyen a magyar szót is megértik, és bulizni is szeretnek.
Szlovéniát gyakran nevezik Európa zöld szívének, mivel rengeteg az erdő és az érintetlen terület az 1-2000 méter magas hegyek között. Télen a legtöbb helyen sokáig megmarad náluk a hó, ezért nyugodtan lehet arra számítani, hogy a síelésnek, korcsolyázásnak, snowboardozásnak még április elején sem lesz errefelé akadálya.

Síterepek Szlovéniában

Bled: gyönyörű vidék, a hó is biztos, de meglehetősen drága. Ráadásul a sípályákhoz buszoni kell, nap mint nap. Ha valakinek azonban sikerül télen eljutnia ide, a Bledi-tó közepén álló kastélyhoz muszáj elkorcsolyáznia, felejthetetlen élmény.

Bovec: az ország észak-nyugati csücskében bújik meg, valódi magashegyi üdülőhely, garantáltan hóbiztos terep, néha még május végén is. A legmagasabb sípályák 2300 méterről indulnak.

Bohinj: a Bohinji-tó egy gleccservölgyben alakult ki, innen ered a Száva folyó is. Itt két síközpont található: Kobla és a Vogel. Kobla ezer méter körüli magasságban, míg a Vogel 1800 méteren. Itt olyan extrém sportokat is ki lehet próbálni, mint a jéggé fagyott vízesés megmászása szöges cipővel és hegymászó felszerelésben, vagy az ejtőernyős síugrás.

Maribor-Pohorje: előnye, hogy közel van Magyarországhoz (420 km Budapesttől), de mivel nincs nagyon magasan, nem túl hóbiztos. Viszont nagy a síelhető terület, és mindig jól karbantartják a pályákat.

Kranjska Gora: a legnagyobb szlovén sícentrum, 30 kilométer hosszú sípályák, sífutóterep, csak kicsit messze van tőlünk, már egészen az olasz határnál. Szállás is van bőven, talán még nekünk is megfizethető.

Krvavec: legnagyobb előnye, hogy csak 10 kilométerre fekszik Ljubljanától, így akár minden nap ki lehet járni a fővárosból. Aki viszont egy hegyi fogadóban töltené el inkább a napjait, itt azt is megteheti. A pályák eléggé magasan, 1500 és 2000 méter között találhatók.

Vissza az országlistához

Kapcsolódó utazásokKapcsolódó utazások

  • Nincs kapcsolódó utazás

Kapcsolódó hotelekKapcsolódó hotelek

  • Nincs kapcsolódó hotel