Budapest Hotel, Utazás, Hotel, Szállás, Repülőjegy, Szálloda, Üzleti utazás, Autóbérlés, Transzfer, Kedvezményadó Kártyák, Ország Információk, Biztosítás, Budapest, Magyarország

Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
www.valutavalto.com

OrszáginfókOrszáginfók

Vissza az országlistához

Szenegál

Államforma: köztársaság
Főváros: Dakar
Terület: 196 190 km2 km2
Népesség: 9 987 494 fő fő
Hivatalos nyelv: francia, volof, törzsi nyelvek
Vallás: muszlim (92%), keresztény (3%), törzsi vallások
Időeltolódás: -2:00

A legtöbb esemény Afrikában, Szenegálban történik, szépségei legyenek akár természeti adottságok vagy tiszavirág életűek, messzeföldön híresek. A pezsgő fővárostól, Dakartól a déli gazdag erdőkig és termőföldekig, Casamance-ig az élet jeleit találjuk mindenhol, mely meglepő, hiszen hatalmas sivatag, veszi körül.

A művészet mindenhol megjelenik, a textilszövés a legjelentősebb ipara az országnak. Zenészei, mint Youssou N'dour és Touré Kunda világhírűek. Szenegál több látogatót vonz, mint bármelyik másik környező ország. Igaz, a legtöbb turista előkelő szállodákban az Atlanti-óceán partján tölti idejét, de a kispénzű utazók is jól érezhetik magukat.

Általános leírás:

Látnivalók: Dakar A városról az utazók vegyes képeket és benyomásokat adnak vissza. Hívei szerint modern, tágas város kellemes klímával és meglehetősen kicsi belvárossal, amit könnyű bejárni. Az ellenzők szerint a város drága, sok a strici, akik nem törődnek bele, ha elutasítjuk őket és erőszakoskodnak az utazókkal.

A város legfontosabb múzeuma az IFAN a de Soweto téren, ahol maszkok, szobrok, hangszerek, székek és földművelési eszközök széles gyűjteményét tekinthetjük meg Nyugat-Afrika minden országából. Ettől délre található az Elnöki Palota, melyet 1906-ban építettek és hatalmas, árnyas kertjében elbújhatunk a forró nap elől. Ha emléktárgyakat vagy mondjuk gyümölcsöt szeretnénk vásárolni, két nagy piac van a városban: a Kermel és a Sandaga piac. A belvároson kívül található a Nagy Mecset épülete amely 1964-ben épült. Minaretje, mint egy felhőkarcoló ágaskodik az ég felé. Ugyan a nem muzulmánok nem léphetnek be, de a körülötte fekvő medinát érdemes megtekinteni.

Ha kikapcsolódásra vágyunk, a Bel-Air strand a legmegfelelőbb. Lehetőleg a többi strandot kerüljük el, mert nagy a veszélye, hogy kirabolnak.

Thiés Habár a második legnagyobb város az országban, és csak 70 km-re fekszik Dakartól keletre, kicsinek és kényelmetlennek tűnik. Igazából a legjobb, amit tehetünk, az egész napos lófrálás, kávézás és nézelődés. Az egyetlen látványosság itt a világhírű gobelin gyár, melyet a munkások szövetkezetként üzemeltetnek. A szőnyegekre híres szenegáli festők művei kerülnek. Amennyiben meg szeretnénk tekinteni a gyárat néhány nappal előre jelentkezzünk be, különben csak a bemutató teremig juthatunk el.

St.-Louis Ha az ország múltjára vagyunk kíváncsiak a legegyszerűbb ezzel a várossal kezdeni, itt maradtak meg legnagyobb számban és épségben a gyarmatosítás emlékei. Ez volt az első francia település Afrikában, melyet 1659-ben hozták létre. A város az egyesült Szenegál és Mauritani fővárosa volt az 1958-as szakadásig. A város előtt található sziget volt a fehérek negyede, a félszigeten laktak a feketék, ma a halászok közössége él itt. A szigeten a posta épületének a tetejéről gyönyörű kilátás nyílik az egész városra. Közelben van a régi kormányzói palota és az 1828-ban épült katedrális. A fekete negyedben található muzulmán temetőben minden egyes sírra az eltemetett halász hálóját rakták dekorációképpen.

20 km-re délre található a Langue de Barbarie Nemzeti Park, ahol madarak kavalkádjában, főleg flamingókban gyönyörködhetünk.

Ziguinchor Ez Szenegál egyik legolcsóbb városa, amely piacairól híres. Ha helyi emlékekre, műtárgyakra vágyunk keressük fel vagy a St-Maur piacot vagy a Centre Artisanal-t. A környéken számos pirog túrához csatlakozhatunk apróbb falvak megtekintése céljából.

Cap Skiring A város tengerpartja az egyik legszebb Afrikában, itt található a legtöbb turistaszálló. Ha néhány napnyi napozásra, fürdőzésre vágyunk mindenképp itt tegyük meg. Ha nem szeretjük a tömeget, de a part szépségét sem akarjuk kihagyni 9 km-re északra található a Diembéring. Szintén a közelben fekszik a Basse Casamance Nemzeti Park, ahol különböző vegetációk és állatvilágának változatosságában gyönyörködhetünk.

Éghajlat:
Mint egy elnagyolt, négyszögletű állkapocs, Szenegál Afrika legnyugatibb partvidékén fekszik. Délről Guinea és Guinea Bissau, keletről Mali, északról Mauritánia fogja körbe, nyugati partjait az Atlanti-óceán mossa. Az ország közepébe ékelődik be Gambia, amely, bár csak rövid partszakasszal rendelkezik, mintegy kettévágja az országot. Az egész ország mindezek mellett alig nagyobb területileg, mint Anglia. Szenegál éghajlata kellemes trópusi, az egyik leghűvösebb Nyugat-Afrikában. Az átlagos napi csúcshőmérséklet 18°C és 31°C között váltakozik. Az északi és középső területeken az esős évszak júliustól szeptemberig tart, még délen ez még előtte és utána is magában foglal egy-egy hónapot. Északon az évi átlagos csapadékmennyiség 300 mm, délen ennek hatszorosa hullik le. A száraz évszakot (decembertől áprilisig) a harmattan szél teszi néha elviselhetetlenné.

Étkezési szokások:
Az ételek Szenegálban kifejezetten jók. A helyi specialitások közül mindenképpen kóstoljuk meg a possion yassa-t, ami különlegesen pácolt grillcsirke vagy a mafé-t, ami egy mogyorófélékből készült sűrű leves. A tiéboudienne zöldséges és rizses szószban főtt hal. A sör jó, a legnépszerűbb márkák a Gazelle és a Flag.

Vissza az országlistához

Kapcsolódó utazásokKapcsolódó utazások

  • Nincs kapcsolódó utazás

Kapcsolódó hotelekKapcsolódó hotelek

  • Nincs kapcsolódó hotel