Budapest Hotel, Utazás, Hotel, Szállás, Repülőjegy, Szálloda, Üzleti utazás, Autóbérlés, Transzfer, Kedvezményadó Kártyák, Ország Információk, Biztosítás, Budapest, Magyarország

Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
www.valutavalto.com

OrszáginfókOrszáginfók

Vissza az országlistához

Svédország

Ez a csodálatos északi ország nem csak az Absolut vodkáról és a Volvóról híres. Kristálytiszta levegője, változatos felszíni formái, kultúrája és kikapcsolódási lehetőségei is csábítják a turistákat.

Államforma: alkotmányos monarchia
Főváros: Stockholm
Terület: 449 964 km2
Népesség: 8 712 000 fő
Hivatalos nyelv: svéd
Vallás: evangélikus 89%, katolikus 2%, pünködista 1%, egyéb 8%

Általános leírás:
Stockholm a középkortól az ország fővárosa, mely a Balti-tenger partján fekszik, és a Skandináv-félsziget legjelentősebb kereskedelmi és tengerészeti központja. A város a legszebb arcát a tenger felől mutatja. Az óváros, a Gammla Stan, a 13. századból származó középkori épületeivel és utcáival csábítja a turistákat.

A múltat idézi az 1760-ban épült királyi palota, mely az eredeti, a tűz martalékává vált palota újjáépítetett változata. A fővárostól keletre fekvő Djurgarden nemcsak egy gyönyörű park, hanem számos látványos múzeum otthona. Itt alapították a világ első skanzenjét, mely kiállításokból, állatkertből, akváriumból, erdészeti pavilonból és dohánymúzeumból áll. A park nyugati részén található a Vasamuseet, amely a tengerészek 17.századi életébe enged bepillantást.

Vadstena Svédország egyik legszebb, legkellemesebb városa. Reneszánsz kastélya a Vadstena slott, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a kikötőre és a Vattern-tóra. A 15. századi apátság (klosterkyrkan) a gótikus és reneszánsz építészet ötvözete.

A régi királyi rezidencia, a Bjalboattens Palats, is itt található. Göteborg, Svédország második legnagyobb városa, csodálatos kikötőjéről és bevásárló utcájáról híres. Svédország legnépszerűbb, a világ egyik legjobb szórakoztatóparkja, a Liseberg, is itt található.

Semmiképpen ne hagyjuk ki a történelmi gyűjteményeiről híres Ostindiska Husetet, valamint a Konstmuseetet, mely többek között Rubens, Van Gogh és Rembrandt festményeit állítja ki. Visbyben több mint 40 torony és templomrom található. A Gottlands Fornsal történeti múzeum a korai vikingkort mutatja be. Öland kis szigete a vaskori erődítményről, Graborgról, nevezetes. A Borgholm kastélyt is látogassuk meg, ha a szigeten járunk.

Éghajlat:
A Skandináv-félsziget legnagyobb országa. Gleccserei, tengerpartjai és hegyei nagyon változatossá teszik a tájat. Legmagasabb pontja, a Kebnekaise hegy az ország északi részén található. A nyugati partvidék hegyes, sziklás, a déli homokos és sík. Északon rengeteg kisebb-nagyobb tó és sziget található.

Május és július között a legkedvezőbb az időjárás, az augusztus ugyanis már nagyon csapadékos. A hegyekben, különösen télen, nagyon hideg van, és sok hó esik. Az ország északi részének különleges természeti jelensége, hogy nyáron egész nap világos van, a Nap nem bukik a horizont alá. A legtöbb eső Göteborgban és környékén hullik, a legtöbb hó pedig Lappföldön.

Étkezési szokások:
A tenger közelsége miatt leginkább halételeket fogyasztanak a svédek. A sózott hering különösen népszerű, legtöbbször burgonyával fogyasztják. Svédország a bioételek kedvelőinek paradicsoma, mivel a növénytermesztésben minimális mennyiségű vegyszert használnak. Bort, sört és égetett szeszt csak hétvégente, az arra kijelölt helyeken vásárolhatunk.
Vissza az országlistához

Kapcsolódó utazásokKapcsolódó utazások

  • Nincs kapcsolódó utazás

Kapcsolódó hotelekKapcsolódó hotelek

  • Nincs kapcsolódó hotel