Budapest Hotel, Utazás, Hotel, Szállás, Repülőjegy, Szálloda, Üzleti utazás, Autóbérlés, Transzfer, Kedvezményadó Kártyák, Ország Információk, Biztosítás, Budapest, Magyarország

Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
www.valutavalto.com

OrszáginfókOrszáginfók

Vissza az országlistához

Szingapúr

Szingapúr különleges hely. Figyelemre méltóan jól működik minden, hatékony és jól szervezett a társadalmi és a gazdasági élet, ugyanakkor az embereknek lehetőségük van arra, hogy gátlásoktól mentesen élvezzék az életet.

Szingapúrban minden látogatónak azonnal feltűnik a hihetetlen modernség. A csúcstechnológia az élet minden pillanatában érezhető - de a hétköznapi és ünnepi szokásokban egyaránt mélyen megőrződtek az évszázados hagyományok. A városállam egyik fontos jellemzője multikulturalizmusa: a többségi kínaiak mellett malájok, indiaiak és európaiak is lakják, különleges karaktert biztosítva az országnak.

A magyar állampolgárok Szingapúrba érkezésükkor a szingapúri repülőtéren automatikusan 30 napos tartózkodásra jogosító engedélyt ("visit pass") kapnak, s ilyen szövegű pecsétet helyeznek el az útlevelükben.

A Malajziából szárazföldi úton, a két határátkelőhelyen (Woodland, Tuas) keresztül belépők, valamint a tengeri úton érkezők 14 napos "visit pass"-t kapnak.
A 30 napos tartózkodási engedélyt 2 alkalommal (egyenként 30 nappal) lehet meghosszabbítani, ehhez azonban fel kell keresni a szingapúri Bevándorlási és Határrendészeti Hatóságot (Immigration and Checkpoints Authority - ICA), ahol -benyújtott kérelem alapján-, ingyenesen meghosszabbítják a tartózkodási engedélyt.

Magyar állampolgár 2004. november 1-től 90 napra vízummentesen, megfelelő anyagi fedezet, vissza-, illetve továbbutazásra érvényes repülőjegy felmutatásával utazhat be Szingapúrba.

Turisztikai célból a vízum egyszeri, legfeljebb 3 hónapos időtartamra szóló meghosszabbítása a helyszínen lehetséges.

Az útlevélnek a határátlépéstől számított legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Az utazónak rendelkeznie kell oda- és visszaútra érvényes repülőjeggyel, valamint - szükség esetén - a célország vízumával.

Ha az utazó 6 napon belül érkezik sárgaláz járvány által veszélyeztetett országból, akkor érvényes sárgaláz elleni oltási igazolvánnyal kell rendelkeznie.

Vissza az országlistához

Kapcsolódó utazásokKapcsolódó utazások

  • Nincs kapcsolódó utazás

Kapcsolódó hotelekKapcsolódó hotelek

  • Nincs kapcsolódó hotel