Budapest Hotel, Utazás, Hotel, Szállás, Repülőjegy, Szálloda, Üzleti utazás, Autóbérlés, Transzfer, Kedvezményadó Kártyák, Ország Információk, Biztosítás, Budapest, Magyarország

Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
www.valutavalto.com

OrszáginfókOrszáginfók

Vissza az országlistához

Sri Lanka

Sri Lanka, ez a pici sziget, egzotikus partjaival, forró, fehér homokjával, hagyományaival, kulturális és történelmi emlékeivel évről-évre egyre több turistát vonz. Az etnikai és vallási zavargások sem riaszthatnak vissza senkit Colombo, Kandy, Galle és a többi látnivaló megtekintésétől.

Államforma: köztársaság
Főváros: Colombo
Terület: 65 628 km2
Népesség: 17 396 000 fő
Hivatalos nyelv: szingaléz, tamil
Vallás: buddhista 69%, hindu 15%, keresztény 8%, mohamedán 8%
Időeltolódás: +5:00

Általános leírás:
Látnivalók:

Colombo
a sziget legnagyobb városa, egyben az ország fővárosa. Elég zajos és forgalmas, de a rengeteg látnivalója miatt nem szabad kihagyni. Nagyon híres az Óratorony, a Queen's House, a Cinammon Kert, a Galle Face Green valamint a Pettah bazár, amelyek mind-mind városnézésre csábítanak.
A Nemzeti Múzeum széles időskálát átfogó történelmi gyűjteményéről híres. A Művészeti Galéria a helyi művészek által készített műalkotásokat mutat be.
A Dehivala állatkertben szemügyre vehetjük Sri Lanka állatvilágát, este pedig elefánt-show-n vehetünk részt. Anuradhapura legszentebb helye a Szent Bo Fa. Ez a fa abból a fából nőtt ki, amely alatt egykoron Buddha megvilágosodott.

A csodás templomok közül a legrégebbi, és legnagyobb jelentőséggel bíró a Thuparama Dagoba. A Jetavanarama Dagoba a legnagyobb, (több mint 100 méter magas) fennmaradt épület. A Sigiriya erődöt az 5.században építették egy 200 méter magas szikla csúcsára. Több mint 1000 éves sziklafestményeket, vízi kerteket és óriási kőoroszlánokat tekinthetünk itt meg.

Hikkaduwa a sziget legfejlettebb partszakasza, amely hemzseg a nyugati turistáktól, a magas színvonalú szálláshelyektől és éttermektől. Itt is találhatunk régi templomokat, de a hely inkább a pihenni, sütkérezni vágyók paradicsoma. Galle csodálatos kikötőjéről és az 1663-ban épült holland erődjéről híres. Ez a környék rendkívül nyugodt, kellemes atmoszférájú, ezért pihenésre kiválóan alkalmas.

Éghajlat:
A sziget déli felén hegyek és dombok teszik változatossá a tájat, az északi területek meglehetősen egyhangúak, ez a nagy kiterjedésű síkságok vidéke. A legmagasabb hegy a 2524 méteres Pidurutalagala. Leghosszabb folyója a Mahaweli, mely az Indiai-óceánba torkollik. A legjobb strandok dél-nyugaton, délen és dél-keleten találhatók.

Sri Lanka tipikusan trópusi ország, a száraz és a nagyon csapadékos évszak váltakozása mellett a két monszun időszak is befolyásolja az időjárást. A Yala monszun májustól augusztusig tart, és nedves levegőt szállít a déli, a nyugati és a középső területekre. A Maha monszun októbertől januárig tart, és az esőt az északi és a keleti részekre viszi. A legmelegebb március és június között van. Ha nyugatra és délre, vagy esetleg a hegyekbe készülünk, mindenképpen december és március között utazzunk. Ha a keleti partokat akarjuk megcsodálni, arra a májustól szeptemberig terjedő időszak a legalkalmasabb.

A sziget déli felén hegyek és dombok teszik változatossá a tájat, az északi területek meglehetősen egyhangúak, ez a nagy kiterjedésű síkságok vidéke. A legmagasabb hegy a 2524 méteres Pidurutalagala. Leghosszabb folyója a Mahaweli, mely az Indiai-óceánba torkollik. A legjobb strandok dél-nyugaton, délen és dél-keleten találhatók.
Vissza az országlistához

Kapcsolódó utazásokKapcsolódó utazások

  • Nincs kapcsolódó utazás

Kapcsolódó hotelekKapcsolódó hotelek

  • Nincs kapcsolódó hotel