Budapest Hotel, Utazás, Hotel, Szállás, Repülőjegy, Szálloda, Üzleti utazás, Autóbérlés, Transzfer, Kedvezményadó Kártyák, Ország Információk, Biztosítás, Budapest, Magyarország

Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
www.valutavalto.com

OrszáginfókOrszáginfók

Vissza az országlistához

Sierra Leone

Figyelem: veszélyes ország!!!

Sierra Leone végtelennek tűnő ördögi körbe került a törvénytelenség, a lázadó fegyveres csoportok és átállt kormányzati erők magánháborúi, valamint a nyugat-afrikai koalíció békefenntartóinak csöppet sem békefenntartói műveletei miatt. A különböző erők célja a hatalom megszerzése az értékes ásványi nyersanyagokkal rendelkező országban. 1998 márciusában a megválasztott kormányt a békefenntartók helyezték vissza a hatalomba az 1997 májusi katonai puccs után. A harcok és az ezzel járó fosztogatások a puccs ideje, illetve annak felszámolása alatt, hatalmas károkat okoztak a falvakban és városokban, sokan vesztették életüket.

Habár a helyzet kezd stabilizálódni, a harcok még mindig folytatódnak a fővárosban - Freetown-ban - a kormányhű békefenntartók és a lázadók között. A város polgárainak 24 órás kijárási tilalommal kell együtt élniük, sokak még a legalapvetőbb élelmiszerekhez sem tudnak hozzájutni. A víz és elektromos áramellátás is elpusztult a harcokban. A helyzet reménytelen. A lázadók fosztogatnak, a legyőzésükre kiküldött kormányerők pedig a maradékot rabolják el.

A fővároson kívül hosszú ideje lehetetlen megmondani, ki ellenőrzi az egyes területeket. Most hasonló a helyzet a fővárosban is. Az a kevés nemzetközi segélyiroda, mely a városban maradt, 1999 tavaszán kivonult biztonsági okokra hivatkozva, és csak mostanában kezdenek visszatérni. Egyes számítások szerint több mint 100,000 embert öltek meg az országban 1991 óta. Több mint fél millió menekült várja a hazatérést Libériában és Guineában, ha egyáltalán a harcok végével lesz hova visszatérni. A fővárosi kórházak régebbi jelentései szerint naponta 100 ember halt éhen. Mára minden kommunikáció megszűnt és a kórházak is csendesek. A keleti területeken még ennél is rosszabb a helyzet. Sierra Leone négymilliós lakossága szenved az élelmiszerhiány és a társadalom teljes széthullása miatt.

Államforma: köztársaság
Főváros: Freetown
Terület: 71 740 km2 km2
Népesség: 5 232 624 fő fő
Hivatalos nyelv: angol, mende, temne, krio
Vallás: muszlim (60%), törzsi vallások (39%), keresztény (8%)
Időeltolódás: -2:00
Vissza az országlistához

Kapcsolódó utazásokKapcsolódó utazások

  • Nincs kapcsolódó utazás

Kapcsolódó hotelekKapcsolódó hotelek

  • Nincs kapcsolódó hotel