Budapest Hotel, Utazás, Hotel, Szállás, Repülőjegy, Szálloda, Üzleti utazás, Autóbérlés, Transzfer, Kedvezményadó Kártyák, Ország Információk, Biztosítás, Budapest, Magyarország

Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
www.valutavalto.com

OrszáginfókOrszáginfók

Vissza az országlistához

Bahama-szigetek

A hétszáz tagból álló Bahama-szigetcsoport Florida partjaitól mintegy 80 km-re kezdődik. Legtávolabbi tagja innen 1200 kilométerre található.

A szigetek közül mindössze 20 lakott, és a lakosság jelentős része a Grand Bahama és a New Providence-szigeten zsúfolódik össze. Itt található a térség két legforgalmasabb kikötője, Freeport és Nassau. Kolumbusz Kristóf 1492. október 12-én a Bahama-szigeteken lépett először az Újvilág földjére.

Grand Bahama a negyedik legnagyobb sziget, 154 km hosszú. Egy-két évtized alatt vált nemzetközi hírű üdülőparadicsommá. A sziget déli részén több mérföld hosszú, ragyogó föveny húzódik. Különleges vonzerőt jelentenek a vámmentes üzletek kínálatai.

New Providence kellemes természetes kikötőjében alakult meg Nassau, a Bahama szigetek későbbi fővárosa. A sziget területe (363 négyzetkilométer) csupán a töredéke a Grand-Bahamának, ám látnivalók tekintetében sokkal nagyobb választékot kínál és gyarmati háttere is sokkal jobban hasonlít karibi szomszédaiéhoz.

Minden karibi szigeten rendeznek karnevált, amelyet itt Junkanoo-nak neveznek. Karácsony másnapjától újévig tart.

Közbiztonság
A Bahama szigetekre utazó turisták a megszokott óvatossággal járjanak el. Az erőszakos bűncselekmények száma ugyan emelkedik, ezek azonban rendszerint Nassau és Freeport, turisták által nem sűrűn látogatott részeiben történnek. A szállodákban mindig zárják be az ajtót és értékeiket ne hagyják őrizetlenül, különösen a strandokon. Úti okmányaikat és egyéb értékeiket célszerű a szálloda széfjében elhelyezni, valamint kerüljék drága feltűnő órák, ékszerek viselését. Lehetőség szerint ne utazzanak egyedül a tengerpart elhagyatott vagy este gyengén kivilágított részeire.

Egészségügy
Az orvosi ellátás Nassau-ban és Freeport-ban megfelelő, azonban külterületeken korlátozott lehet. Az orvosi kezelés jelentős költségeket okozhat és az orvosok, valamint kórházak rendszerint azonnali készpénz-fizetést kérnek.

Nemzetközi repülőterek
Bimini, Cat-sziget, Freeport, George Town, Governor's Harbour, Marsh Harbour, Nassau, North Eleuthera, Rock Sound, Treasure Cay.

Helyi közlekedés
A Bahamákon baloldali közlekedés van. A kerékpárosoknak és motorkerékpárosoknak ajánlott bukósisak viselése. A gyalogosoknak az úttestre való lelépéskor, szintén nem szabad megfeledkezniük, hogy először jobb kéz felől kell ellenőrizni a forgalmat.

Beutazási feltételek, vámszabályok
A magyar állampolgárok 1999. szeptember 15. óta csak vízummal utazhatnak be a Bahamákra. A budapesti brit nagykövetség készségesen kiad bahamai beutazási engedélyt. Az ügyintézési idő 24 óra, a vízumdíj 20 USD.

Bahamának Ottawában, Haitiban, Hong Kongban, Londonban, Miamiban, New Yorkban és Washingtonban van vízumkiadásra feljogosított külképviselete. Mivel közvetlen repülőjárat Nassauba csak Londonból és az Egyesült Államokból indul, ezért a budapesti brit nagykövetségen kívül elsősorban a londoni bahamai nagykövetséget ajánlják a magyar ügyfelek figyelmébe.

Ország előhívó: 242

Lakosság: 255 000 fő
Népsűrűség: 18.30 fő/km2
Nyelvek: angol.
Népcsoportok: néger (85%), fehér (15%).
Vallások: protestáns, római katolikus.
Vissza az országlistához

Kapcsolódó utazásokKapcsolódó utazások

  • Nincs kapcsolódó utazás

Kapcsolódó hotelekKapcsolódó hotelek

  • Nincs kapcsolódó hotel