Budapest Hotel, Utazás, Hotel, Szállás, Repülőjegy, Szálloda, Üzleti utazás, Autóbérlés, Transzfer, Kedvezményadó Kártyák, Ország Információk, Biztosítás, Budapest, Magyarország

Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
www.valutavalto.com

OrszáginfókOrszáginfók

Vissza az országlistához

Portugália

Az európai kontinens legnyugatibb országa Portugália, mára az egyik legnépszerűbb idegenforgalmi célponttá vált Nyugat-Európában. A tengerparti pihenésre vágyók Európa egyik legtisztább tengerpartján élvezhetik a napfényt, a fürdőzést és a vízisportokat. A régi korok emlékeit kereső turisták a mór építészet remekeiben gyönyörködhetnek, vagy megcsodálhatják az évszázadokat érintetlenül átvészelő ódon várkastélyokat, a portugál gótika, a "manuelin" építészeti stílus gyöngyszemeit.

A vallási turizmus kínálatában is számos rendezvény szerepel. A Portugáliába látogatót északon a portói borpincék, Guimaraes, a portugál nemzet bölcsője, dél felé haladva Coimbra, a "luzitán Athén", Batalha kolostora, majd a főváros varázslatos szépsége, délen pedig Évora, a római romokon épült város, s végül Algarve tengerpartja fogadja. A Portugáliához tartozó szigetcsoporton, Madeirán örök tavasz, érintetlen természet, a kiemelkedően jó közbiztonság várja az odalátogatókat.

Madeira:
Madeira szigetét portugál hajósok fedezték fel a XV. század elején. A sziget az Atlanti-óceánon, Nyugat-Afrika partjai mellett, a Kanári -szigetektol északra helyezkedik el. A fél-trópusi idojárás maximum átlaghomérséklete a nyári hónapokban (júliustól októberig) kb. 22°C, a minimum kb. 16°C. A téli hónapokban is eléri a nappali homérséklet a 20°C-t. A sziget fovárosa Funchal, melynek öbölszeru tengerpartja a legnépszerubb övezet a szigeten. A sziget domborzata változatos, a növényzet dús és mindig zöld. Hegycsúcsok, fennsíkok, völgyek, öblök és óriás sziklák váltogatják egymást a kék óceánnal körülvett szigeten. Bár a tengerpart többségében sziklás, mégis lehetoség nyílik a fürdozésre, akár a természet által kialakított medence-öblökben, akár a tengerpart sziklájába vájt mesterséges medencékben. A homokos tengerpart kedveloit pedig várja a közeli Porto Santo szigete. Változatos programok, sportolási, kirándulási, búvárkodási lehetoségek nyújtanak kikapcsolódást. Madeira nyugodt környezetével, egyedi éghajlatával várja a tenger és napsütés szerelmeseit.

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK
IDŐELTÉRÉS: -1 óra.
HIVATALOS NYELV: portugál
PÉNZNEM: Euro, 1 EUR = kb. 255 HUF
BANKOK NYITVA TARTÁSA: 9.30-12.00 és 14.00-16.00 óra között
ÜZLETEK NYITVA TARTÁSA: 9.00-13.00 és 15.00-19.00 óra között, a nagyobb városokban található bevásárlóközpontok általában este 22.00 óráig is nyitva tartanak
EGÉSZSÉGÜGYI ELŐÍRÁSOK: a csapvíz iható az ország egész területén
HÁLÓZATI FESZÜLTSÉG: 220 V.
Vissza az országlistához

Kapcsolódó utazásokKapcsolódó utazások

  • Nincs kapcsolódó utazás

Kapcsolódó hotelekKapcsolódó hotelek

  • Nincs kapcsolódó hotel