Budapest Hotel, Utazás, Hotel, Szállás, Repülőjegy, Szálloda, Üzleti utazás, Autóbérlés, Transzfer, Kedvezményadó Kártyák, Ország Információk, Biztosítás, Budapest, Magyarország

Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
www.valutavalto.com

OrszáginfókOrszáginfók

Vissza az országlistához

Pápua Új- Guinea

Pápua Új-Guinea rendkívüli változatosságának és a kannibáloknak köszönheti ismertségét. A szigetek domborzata óriási különbségeket mutat, hegyek, magasföldek, mocsarak és óriási sziklák váltogatják egymást. Az élovilág lenyugözo, a szinte érintetlen oserdok nagyon sok állat- és növényfajtának nyújtanak élohelyet.

A törzsi életmód Pápua harmadik vonzereje, a hagyományok és szokások rengeteg néprajzkutatót és filmes csoportot vonzottak a szigetre. Sajnos, csakúgy, mint a fejlodo országok nagy részében, Pápuán is gondot okoz az infrastruktúra hiányossága, és az egyre növekvo bunözés, de a különleges országot a kisebb kellemetlenségek miatt nem szabad kihagyni.

Államforma: alkotmányos monarchia
Főváros: Port Moresby
Terület: 462 840 km2 km2
Népesség: 4 926 984 fő fő
Hivatalos nyelv: angol és pidgin
Vallás: protestáns (58%), katolikus (33%), törzsi vallások
Időeltolódás: +9:00

Általános leírás:
Látnivalók:
Pápua Új-Guinea fovárosa, Port Moresby a sziget déli részén található természetes kiköto partján fekszik. A város az ország legszárazabb pontja, sokszor még vízkorlátozást is kénytelenek bevezetni, ami a trópusokon nagyon ritka. A város általában a ?bun városaként jelenik meg a hírekben, de azért nem csak errol ismert Port Moresby, nagyon sok érdekességet is találhatunk itt.

A Boroko és a Gordons a város legjobb boltjairól, éttermeirol és piacairól ismert. A legnevezetesebb épületek a Parlament épülete és a Nemzeti Múzeum. A városban és környékén remek strandokat találunk, az Idlers Beach és a Sinasi Reefand Daugo Island az ország legnépszerubb strandjai közé tartoznak. A Varirata Nemzeti Park volt Pápua elso nemzeti parkja.

A gyönyöru Rouna vízesés és a Kokoda Trail rengeteg kirándulót vonzanak, a Brown folyó pedig nagyszeru fürdési, piknikezési és raftingolási lehetoséget biztosít. Madang az ország legszebb települései közé tartozik. A környékén még ma is aktív vulkánok találhatók, rengeteg gyönyöru strand és lagúna övezi, egyszóval, maga a paradicsom. Rabaul a Tuvurvur vulkán 1994-es kitörése elott az ország legszebb városkája volt, a vulkán azonban nem kegyelmezett neki. Ennek ellenére érdemes felkeresni, hiszen a vulkán ereje, és még ma is pöfékelo krátere nagyon izgalmas. A közelben remek búvárkodási lehetoségeket is találunk.

Éghajlat:
Pápua Új-Guinea Ausztráliától északra fekszik a Guinea sziget keleti részén. Az ország legnagyobb tájegysége az Owen Stanley Range hegyvonulat, melynek több csúcsa a 4000 méteres magasságot is meghaladja. Az ország 3-ét dzsungel borítja, a maradék területek mocsaras vidékek és rétek. A szigetet gyönyöru korallzátonyok védik a tenger felol. Éghajlata tipikusan monszun, a csapadékos idoszak decembertol márciusig tart, a száraz májustól októberig. A csapadék mennyiségében azonban óriási eltérések vannak, egyes helyeken 1000 mm, máshol viszont 6000 mm csapadék is hullik évente. A homérséklet egész évben állandó, 25-30 fok között alakul, csak a páratartalom változik.

Étkezési szokások:
Az országban 4 nagy népcsoport él, a pápuaiak, a hegylakók, az új-guineaiak és a szigetlakók. A népcsoportok mind szokásaikban, mind hagyományaikban, mind ételeikben eltérnek egymástól, így az ételek régiónként változnak, igazi pápua új-guineai konyha nem létezik.
Vissza az országlistához

Kapcsolódó utazásokKapcsolódó utazások

  • Nincs kapcsolódó utazás

Kapcsolódó hotelekKapcsolódó hotelek

  • Nincs kapcsolódó hotel