Budapest Hotel, Utazás, Hotel, Szállás, Repülőjegy, Szálloda, Üzleti utazás, Autóbérlés, Transzfer, Kedvezményadó Kártyák, Ország Információk, Biztosítás, Budapest, Magyarország

Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
www.valutavalto.com

OrszáginfókOrszáginfók

Vissza az országlistához

Paraguay

Paraguayba utazó magyar állampolgároknak vízumot kell beszerezniük, amit bármelyik európai paraguayi nagykövetségen megtehetnek. Paraguay bécsi nagykövetsége bezárása miatt a magyar utazóknak legcélszerűbb Paraguay berlini nagykövetségéhez fordulniuk.
A Paraguayba érkezőknek belépéskor 2 db formanyomtatványt – statisztikai lapot és vámáru-nyilatkozatot – kell kitölteniük.

Fontos figyelmeztetés!
Paraguay nagyon elmaradott ország, nagy a szegénység, munkanélküliség. Az ebből eredő bűnözés miatt csak csoportosan érkező turisták számára tekinthető biztonságosnak.

Élelmiszerek bevitele – hús töltelékáru, zöldség-gyümölcs stb. – szigorúan tilos. Hobby-állat bevitele (kutya, macska, madár stb.) a paraguayi nagykövetségen hitelesített állatorvosi igazolással engedélyezett.

Védőoltások felvétele kötelező. Lehetőleg kerüljék a vezetékes víz fogyasztását, helyette a palackozott ivóvíz a javasolt. Ajánlatos szállodában illetve étteremben étkezni. Az olcsóbb utcai kifőzdékben ne vásároljanak, így sok kellemetlenséget kerülhetnek el.

Ajánlatos utazás előtt egy nemzetközileg ismert biztosítónál mindenre kiterjedő balesetbiztosítást kötni. Előfordulhat, hogy biztosítás ellenére is csak készpénz ellenében hajlandók ellátni a rászorultat. Az orvosi költségek meglehetősen magasak.

Paraguay hivatalos pénzneme a guaraní. A legtöbb helyen elfogadják a dollárt. Kerüljék az utcán történő pénzváltást.

A nyári hónapokban – december, január és február – nem ritka a 45 C°-os hőmérséklet és a 100%-os páratartalom. Utazásra javasolt hónapok a március, április vagy október, november. A tél enyhe, de a június és a július a nyirkos időjárás miatt nagyon kellemetlen.
Vissza az országlistához

Kapcsolódó utazásokKapcsolódó utazások

  • Nincs kapcsolódó utazás

Kapcsolódó hotelekKapcsolódó hotelek

  • Nincs kapcsolódó hotel