Budapest Hotel, Utazás, Hotel, Szállás, Repülőjegy, Szálloda, Üzleti utazás, Autóbérlés, Transzfer, Kedvezményadó Kártyák, Ország Információk, Biztosítás, Budapest, Magyarország

Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency Mellow Mood Group, Travel Services, Travel Agency
www.valutavalto.com

OrszáginfókOrszáginfók

Vissza az országlistához

Palesztina

A Szentföld területe 27.000 km2. A nyugati országrész valamivel nagyobb a keletinél.
 Amikor az ősi Palesztina határairól beszélünk, nem szabad elfelejtenünk, hogy nem a mai értelemben vett határvonalakra kell gondolnunk. A modern értelemben vett határvonalak ugyanis nem léteztek sem Palesztina és szomszédai között, sem Palesztinán belül, egyes területek között.

Figyelmeztetés: fokozottan veszélyes térség!!

Palesztinát a Jordán völgye vágja ketté. Ezzel három földrajzi egység alakul ki: a Jordántól keletre eső, a Jordántól nyugatra eső rész, és a Jordán völgye.

 Palesztina éghajlata
Amennyire különbözők Palesztina egyes vidékei, annyira különböző az egyes vidékek éghajlata is. Az mindenesetre mindenütt érvényes, hogy ez az ország a Földközi-tenger szubtropikus éghajlatának területéhez tartozik. Jellemzője, hogy a nyári időszak száraz, a tél pedig esős. Az esős időszak leginkább októberben kezdődik, nagyon ritkán köszönt be már szeptemberben, de az nem egyszer megesik, hogy csak november hozza meg. Az esős időszak főideje január és nemegyszer májusig is eltart. Az őszi esőt szokták korai esőnek, a májusi, vagy tavaszi esőt késői esőnek nevezni. A legtöbb mezőgazdasági munka tehát a téli hónapokra esik. (A száraz évszakban a kőkemény föld művelhetetlen).

Palesztina növény – és állatvilága – földrajzi helyzetéből adódóan – általában mediterrán jellegű. A Jordán völgyének déli része azonban már trópusi, az arábiai területek pedig sivatagi zónához tartoznak. Így ezek növény – és állatvilága az általánostól eltér. Különbséget kell tennünk azok között a növények és állatok között, amelyek az ÓT emberének közvetlen környezetéhez tartoztak, és azok között, amelyek csak közvetlen vagy közvetett tudomása volt. Azért fontos ismerni az ókori kelet természetrajzát, mert nemcsak a mindennapi életük kapcsolódott a környező természethez, hanem beszédjüket, tanításukat és szinte az ókori kelet egész irodalmát meghatározta. A könnyebb áttekinthetőség kedvéért csoportosítjuk a növényeket, állatokat és ásványokat

Vissza az országlistához

Kapcsolódó utazásokKapcsolódó utazások

  • Nincs kapcsolódó utazás

Kapcsolódó hotelekKapcsolódó hotelek

  • Nincs kapcsolódó hotel